KØB PLUS!

Magnussen på vej til fransk storteam

Kevin Magnussen skal formentlig tage det sidste og afgørende skridt mod formel 1 hos franske Dams Motorsport.

Det er små to uger siden, at danske Kevin Magnussen fik sin officielle debut i formel 1, da han kørte for McLaren ved den årlige Young Driver test i Abu Dhabi.

Her satte Kevin Magnussen for alvor tryk på sit formel 1-kandidatur ved at sætte testens hurtigste omgangstid foran verdenseliten af unge racer-håb.

Men danskerens mål om et fast sæde i formel 1 skal efter planen først forløses i 2014. Og skal det mål blive til virkelig, er Kevin Magnussen nødt til at køre en topplacering hjem i løbsserien World Series 3.5, der anses som sidste skridt før formel 1.

Her kørte Kevin Magnussen med skiftende succes i denne sæson for Carlin Motorsport, og det har fået racertalentet til at se andre veje i jagten på at vinde mesterskabet i 2013.

Således skal den 20-årige dansker ifølge sporten.dks oplysninger være meget tæt på at skifte engelske Carlin ud med Dams Motorsport. Et team, som er placeret i Frankrig, og som gennem tiden har fostret flere nuværende formel 1-kørere.

Kevin Magnussens manager, Dorte Riis Madsen, bekræfter, at der er interesse mellem danskeren og det franske racerteam.

- Vi giver DAMS endnu en chance for at se, om teamet kunne være det rette for Kevin. En test på Motorland med DAMS er særdeles interessant for os, fordi Dams har vist, at de har styr på de såkaldte 'low grip circuits', hvor farten manglede for Kevin i sidste sæson, siger hun.

Blandt andre har Dams tidligere haft Lotus-køreren Romain Grosjean i raceren. Og teamet betragtes som et af de store uden for selve formel 1.

Interessen mellem Kevin Magnussen og Dams opstod umiddelbart inden, danskeren tog til formel 1-testen i Abu Dhabi. Her testede han teamets racer på banen i Barcelona og var klart hurtigste mand.

I denne uge skal Kevin Magnussen og Dams så se hinanden an for sidste gang over to testdage på Motorland-banen i Aragon i Spanien.

- Kevin var overlegen i netop DAMS' bil i den seneste test i Barcelona, så hvis testen igen falder positivt ud, og såfremt McLaren bakker op, er DAMS et oplagt bud på det team, Kevin vælger til sin World Series sæson 2013, siger Dorte Riis Madsen.

Grunden til, at Kevin Magnussen formentlig vælger at kvitte Carlin, er ifølge sporten.dks oplysninger, at teamet har haft svært ved at finde farten på flere af banerne i World Series 3.5. Og da bilerne sandsynligvis ikke ændres til den nye sæson, så kan det sætte en kæp i hjulet på Kevin Magnussens mesterskabshåb.

Kevin Magnussen fortsætter som planlagt som udviklingskører hos McLaren i 2013. 

Læs også: