KØB PLUS!

Magnussen hurtigere end Schumacher

Kevin Magnussen var ikke bare hurtigst af alle i sin formel 1-test. Det danske racertalent var også hurtigere end selveste Michael Schumacher i Abu Dhabi.

Kevin Magnussen havde foden solidt plantet på speederen, da han officielt debuterede i formel 1 under tirsdagens Young Driver test i Abu Dhabi.

Her satte den 20-årige dansker hurtigste tid af alle i sin McLaren-racer foran blandt andre Red Bulls juniorkører, portugiseren Felix da Costa.

Men faktisk tog Kevin Magnussen en langt større skalp under tirsdagens test.

Således var danskerens tid hurtigere end Michael Schumachers, da tyskeren satte sin bedste tid under den første kvalifikationsrunde (Q1) ud af weekendens i alt tre kvalifikationsrunder (Q2 og Q3).

I Q1 kørte Michael Schumacher rundt på Yas Marina-banen i tiden 1.42.735. Mens Kevin Magnussens tid lød på 1.42.651 - altså hurtigere end tyskerens. Og dermed ville Kevin Magnussens tid mindst have sikret ham en startposition som nummer 17 ud af 24 i weekendens formel 1-løb i Abu Dhabi.

- Det gik rigtig godt i dag (tirsdag, red.), og jeg er rigtig glad for min test. Men jeg skal køre igen på torsdag om aftenen, hvor banen er endnu bedre. Så der får jeg næsten samme forhold, som de havde i tidtagningen. Det glæder jeg mig til at prøve af. Men igen, vi tester stadig, så det bliver ikke med lavt benzin-indhold eller motoren skruet helt op. Det er test, siger Kevin Magnussen til sporten.dk.

Det skal dog siges, at Michael Schumacher var hurtigere end Magnussen, da han rullede sin Mercedes ud til Q2.

Samtidig skal man tage med, at såvel vejr som baneforhold og bilernes setup kan have haft en indflydelse på Kevin Magnussens tid kontra de øvrige kørere i lørdagens formel 1-kvalifikation.

Alligevel taler det til danskerens fordel, at hans McLaren langt fra var sat op til at køre hurtige kvalifikationsomgange, blandt andet fordi Kevin Magnussens racer bar rundt på en stor mængde benzin i tanken, og dermed var tungere end formel 1-racerne normalt er i løbet af kvalifikationen.