KØB PLUS!

Magnussen har F1-planen på plads

Kevin Magnusen skal tage det sidste skridt ind i formel 1 hos Dams Motorsport, hvor han skal forsøge at vinde mesterskabet i rugeklassen Renault World Series 3.5 i 2013.

Som sporten.dk tidligere tidligere har kunnet fortælle, så skifter den danske racerkører Kevin Magnussen til franske Dams Motorsport, der skal hjælpe ham til sejr i den kommende sæson i løbsserien Renault World Series.  

For det er formentlig, det der kræves, hvis den 20-rige dansker skal i 2014 skal banke døren ind og erobre et sæde i formel 1.

Dams vandt i år det internationale GP2-mesterskab med Davide Valsecchi, men sluttede blot på niendepladsen i Renault World Series 2012.

Her sluttede Kevin Magnussens hos team Carlin nummer seks, men danskeren er ikke desto mindre overbevist om, at han har taget den rigtige beslutning ved at skifte til Dams, der har 25 år på bagen i international motorsport.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at prøve kræfter med Dams, og jeg tvivler ikke et sekund på min beslutning, som jeg har taget i fællesskab med min far og min manager, siger Kevin Magnussen, der sideløbende med Renault World Series fortsætter som udviklingskører hos McLaren. 

- Som de fleste har bemærket har jeg testet med Dams tre gange siden sæson afslutningen i Barcelona i oktober. For en racerkører betyder det alt at være hurtigst. Og jeg har været hurtigst i alle tre test. Men det er ikke min fart i bilen, der alene har været afgørende for mit valg. Jeg har mødt et team som er gennem analyserende, velforberedte, teknisk dygtige og som har forudsætningerne for at kunne arbejde med en kører som mig, der har en meget agressiv kørerstil, oplyser Kevin Magnussen videre i en pressemeddelelse.

Hos McLaren bifalder de danskerens beslutning.

- Kevin Magnussen skal fokusere på Renault World Series i 2013, siger McLarens sportchef Sam Michael til sporten.dk og tilføjer:

- Han vil starte den nye sæson som titelfavorit, og det er en helt ny rolle og et helt nyt pres han skal vænne sig til.

Dams er et af Frankrigs ældste og mest respekterede teams, der også har været involveret i 24-timers løbet i Le Mans med blandt andre danske Kristian Kolby som kører. Teamet byggede også en formel 1-bil midt i 1990erne, der dog aldrig kom til start i et løb.