Kevin Magnussens syvendeplads i det russiske grandprix vækker genklang i Formel 1-miljøet.

Mens Nico Rosberg med endnu en løbssejr løb med champagnen og hyldesten på podiet, så endte søndagens grandprix også med en dansk vinder. Kevin Magnussen vekslede en startposition som nummer 17 til en plads i top 10, og dermed fik Renault sæsonens første VM-point efter en sæson, der ellers var startet skidt og havde sænket forventningerne til de resterende løb i foråret.

Det anerkender Formel 1's officielle hjemmeside ved at smide den danske racerkører ind i den eksklusive pulje af søndagens vindere.

»Ligesom McLaren nød Renault godt af nærkampene i sving to og tre i første omgang til at hoppe nogle placeringer frem. På et tidspunkt lå Kevin Magnussen og Jolyon Palmer på 10. og 11.-pladsen, og selvom englænderen senere tabte placeringer, var danskeren hele tiden med i opløbet,« skriver Formel 1-siden og roser Kevin Magnussen for at holde Haas-køreren Romain Grosjean bag sig.

»Det åbnede det franske teams pointkonto i sæsonen og var et tiltrængt løft efter Kina,« fortsætter sitet med henvisning til det kinesiske grandprix, hvor det blev til en skuffende 17. plads til Kevin Magnussen og en bundplacering til teamkammeraten Jolyon Palmer.

Også hos det anerkendte motorsportssite Autosport er det umuligt at skjule begejstringen over Kevin Magnussens ræs i det russiske. Som altid har Autosport dagen derpå offentliggjort karaktererne for kørernes præstation, og her finder man Kevin Magnussen helt i top med karakteren 9 ud af 10. Den højeste uddelt score, som han blandt andre deler med løbets vinder Nico Rosberg.

»Magnussen var en skuffelse under kvalifikationen,« indledes vurderingen, inden rosen får frit spil:

»Alligevel brød han Renaults pointtørke i 2016 med et superbt ræs - undveg kaosset i første omgang, gik forbi Grosjean i pitten og holdt stand imod de hurtigere biler.«

Også BBC og Sky Sports er imponerede af Kevin Magnussens fart i Rusland. Sky Sports giver ligesom Autosport karakteren 9 ud 10 til danskeren. Begrundelsen for den karakter kan du læse her.