KØB PLUS!

Dansk stortalent ærgerlig på formel 1-team

Den danske racerkører Marco Sørensen opgiver ikke ambitionen om formel 1, selvom han trods flotte resultater blev snydt for eftertragtet formel 1-test.

Det var både med skuffelse og overraskelse, at danske Marco Sørensen modtog nyheden om, at formel 1-teamet Lotus ikke ville satse på ham i den kommende uges Young Driver test i Abu Dhabi.

En test, der kan bane vejen til et fast formel 1-sæde. Men også tiltrække pengestærke sponsorer til Marco Sørensens i formel 1-sammenhæng slunkne pengekasse.

- For at være helt ærlig, så regnede jeg ikke med at få den test. Men jeg havde nu alligevel forventet det med den sæson, jeg har kørt i World Series 3.5, siger Marco Sørensen til sporten.dk, der sæsonen igennem var tilknyttet Lotus' junior team.

I stedet gik Lotus testpladser til teamets faste testkører, men ikke særlig formel 1-aktuelle Nicolas Prost (søn af Alain Prost, red.), samt italienerne Davide Valsecchi og Edoardo Montara. 

- Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal sige til dem, der så fik den. Dem havde jeg ikke lige regnet med, ville have en chance for at få en formel 1-test. Men sådan er denne her motorsportsverden nogle gange, siger Marco Sørensen.

Danskeren havde ellers gjort sit til at gøre krav på en plads hos Lotus i Abu Dhabi. Således sluttede han på en samlet 6. plads i World Series 3.5. Men uheld og tekniske problemer kostede reelt Marco Sørensen en plads blandt de tre bedste i løbsserien, som rangerer lige under formel 1.

Alligevel satser han fortsat på at få et formel 1-sæde i løbet af de kommende sæsoner. Men i første omgang regner Marco Sørensen med at fortsætte i World Series 3.5 efter vinterferien. 

- Det er helt klart det, jeg satser på. Og gerne sammen med Lotus, hvis de går ind i det igen. Men det er den bedste klasse under formel 1 lige nu, siger han og tilføjer:

- Målet er helt klart stadig at komme til at køre formel 1. Det er det, der er hele planen i forhold til mit management. Her satser vi kun på formel 1. 

Modsat Marco Sørensen får danske Kevin Magnussen chancen for at vise talentet frem i Young Driver testen. Det sker, når han efter planen ruller ud på banen i sin Mclaren-racer tirsdag og torsdag.