I næsten 50 år har fastfoodkæden McDonald's langet Big Macs over disken.

Men fra torsdag kommer får den ikoniske Big Mac en søskende en såkaldt Chicken Big Mac. Noget som de selv kalder for en 'stor forandring'.

»I efteråret 2016 skiftede vi over til 100% dansk kylling i alle vores danske restauranter, og det vil vi gerne fejre ved at sætte en større kampagne-nyhed på menuen med kylling. Og så synes vi, at det ville være sjovt at lege med Big Mac’en, som jo er et af vores allermest ikoniske produkter. Og – vigtigst af alt – så smager kombinationen af ingredienserne bare virkeligt godt,« skriver Mads Friis, der er kommerciel direktør hos McDonald's Danmark., i en e-mail.

Som man måske kan regne ud, så er de to oksekødsbøffer skiftet ud med kylling, som du også kan se på billedet.

I kalder det for et 'dansk twist'. Kan du uddybe, hvad det betyder?

»I efteråret 2016 skiftede vi over til 100% dansk kylling fra Danpo i alle vores danske restauranter. Så det danske twist er de 2 bøffer af kyllingebryst fra 100% danske kyllinger,« siger han.

Sådan ser den nye burger ud.
Sådan ser den nye burger ud.
Vis mere

Hvis man kun vil smage burgeren, så kommer den til at koste 30 kroner stykket.

Hvad har I af forventninger til burgerens popularitet ift. den originale Big Mac? Kan den slå den?

»Ha ha, det er der vist ikke noget, der kan. Men vi tror selvfølgelig på, at den vil vække stor begejstring hos gæsterne. Både dem der elsker kylling, og dem der elsker Big Mac’en,« slutter den kommercielle direktør.

Det vil dog stadig være muligt at købe den normale Big Mac.