Den 10. august var fødevarekontrollen forbi fastfoodkæden Sunset Boulevard i Rødovre Centrum.

Her kunne Fødevarestyrelsens medarbejdere konstatere, at Sunset Boulevard-filialen opbevarede deres klargjorte sandwiches ved en al for høj temperatur.

'Køleskuffer, hvor der opbevares klargjorte sandwichs, måles med kaliberet lufttermometer til 10,2 grader og med indstiks termometer i en sandwich til 11,1 grader,' lyder det i kontrolrapporten.

Ifølge Fødevarestyrelsen skal mad opbevares ved højst 5°C. Derfor må der højst være 5°C de steder, hvor der opbevares letfordærvelige fødevarer som kød, pålæg, middagsrester og mælk.

Der blev kvitteret med en bøde på 10.000 kroner til filiaen i Rødovre. Virksomheden oplyste, at man straks ville kassere maden og tilkalde en reperatør.

Derudover fik fastfood-restauranten en indskærpelse, da man fandt frem til store mængder støv ved en emhætte. Herunder lå der færdigstegte pommes frites, der ikke var pakket ind.

Ifølge kontrolrapporten er det en kontamineringskilde, der kan gøre maden uegnet til indtagelse eller decideret sundhedsfarlig.

'Ordentlig hygiejne har højeste prioritet. Derfor tager vi alle nødvendige skridt for at bringe tingene i orden, så snart vi bliver opmærksomme på dem, hvilket også allerede er sket i Rødovre,' lyder det skriftlige svar fra Sunset Boulevards salgs og marketingsdirektør, Jens Broch.

'Vi kan aldrig gardere os 100 procent imod, at en køledisk pludselig går i stykker, men når det sker, har vi fuldstændig faste procedurer, der sikrer, at fejlen bliver fikset med det samme. Nu afventer vi så Fødevarestyrelsens opfølgende besøg, så alle vores 43 restauranter igen kan få 43 meget smilende smileys,' skriver Jens Broch afslutningsvis.