Danskernes livretter, når der skal grilles under sommersolen, er sædvanen tro bøffer og pølser. Det viser en undersøgelse af danskernes grillvaner, som Coop Analyse har lavet for magasinet Samvirke.

62 procent kaster grillpølser på risten, mens 43 procent steger bøffer. Sådan så fordelingen også ud for fire år siden, da danskernes grillvaner sidst blev undersøgt.

På samme vis er kuglegrillen stadig den foretrukne grilltype, ligesom det ifølge undersøgelsen er mændene, der steger kødet, mens kvinderne ordner salaten.

Kun 32 procent af danskerne havde svinekød på menuen, sidst de grillede - muligvis fordi svinekød ofte bliver tørt og smagløst, når det grilles.

Johnny Larsen, der har deltaget i internationale grillkonkurrencer og står bag sitet grillguru.dk, forklarer, at svinekødet kan blive bedre ved at benytte den rigtige grillteknik.

»Du får en rigtig lækker kotelet, hvis du griller den i flere omgange. Hemmeligheden er, at en kotelet helst skal hvile undervejs. Grill den første på hver side og lad den så hvile et par minutter,« siger han til Samvirke.

Teknikken lader de til at have luret i Nordjylland og Sønderjylland, hvor svinekød ulig resten af landet er mere populært end oksebøffer.

I bunden af listen over danskernes foretrukne grillkød finder man fisk og lam, som fandtes på henholdsvis otte og fire procent af danskernes grilltallerkener, da de senest grillede.

Det puttede danskerne sidst på grillen:

Pølser: 62 procent

Oksekød: 43 procent

Fjerkræ: 32 procent

Svinekød: 32 procent

Fisk: 8 procent

Lam: 4 procent

Det mest populære grillkød fordelt på landsdele:

Sjælland, Fyn, Bornholm og Vestjylland: Pølser og oksekød

Sydjylland og Nordjylland: Pølser og svinekød

Østjylland: Pølser og fjerkræ

KILDE: Coop Analyse