Masser af mærkefejl: Næsten hver tredje fødevarevirksomhed har problemer med at mærke fødevarer korrekt

Fødevareproducenter og fødevareimportører har mere end svært ved at overholde reglerne om mærkning af fødevarers tilsætningsstoffer. Nu vil fødevareminister Henrik Høegh have virksomhederne til at stramme op.

Det kniber for fødevarevirksomhederne at mærke deres fødevarer korrekt. Det viser en ny kontrolkampagne foretaget af Fødevarestyrelsen.

Fødevarestyrelsen har besøgt 112 virksomheder, og næsten hver tredje - 34 virksomheder - havde fejl.

- Problemet findes i mange fødevarer, men vi har haft fokus på bl.a. slik, sodavand, pålæg og sovse, for det er produkter, der ofte har fejl i anvendelse og mærkning af tilsætningsstoffer, siger akademisk medarbejder i Fødevarestyrelsen Birgit Christine Bønsager til B.T.

Glemmer farvestoffer

Hun tilføjer, at der dog i de fleste tilfælde har været tale om mindre fejl. Ofte glemmer den pågældende virksomhed for eksempel at mærke deres varer med, hvilke farvestoffer, konserveringsmidler og sødestoffer de indeholder.

- Men der har også været tilfælde, hvor virksomheder har skrevet for mange tilsætningsstoffer på, siger Birgit Christine Bønsager.

Derfor vil Fødevareminister Henrik Høegh (V) nu have virksomhederne til at stramme op.

- De skal mærkes korrekt. Det er ikke i orden, at der bliver lavet så mange fejl, som vores kontrol her har afdækket, siger Henrik Høegh til Ritzau.

Derfor vil Fødevarestyrelsen nu intensivere indsatsen overfor virksomheder den kommende tid.

- Vi vil lave opfølgende kampagner, og så er vi ikke i tvivl om, at der skal mere oplysning til virksomheder, så de kan få styr på, hvordan stofferne anvendes og mærkes korrekt, siger Birgit Christine Bønsager.