Bløde smeltede mozzerellapuder på pizzaen, revet parmasan på toppen af din pasta eller slet og ret en skive Gammel Ole på et stykke franskbrød. Ost er en fast bestanddel i de fleste danskeres kost, men måske hører du til dem, som opbevarer osten helt forkert.

Det er ikke ligegyldigt, hvordan du opbevarer din ost. Bare rolig, den skal stadig stå i køleskabet, men derudover har det faktisk stor betydning for kvaliteten af din ost, hvordan du pakker den ind, og hvor i køleskabet du stiller den.

Det skriver Daily Mail, som har talt med en række husholdningseksperter fra det britiske institut Good Housekeeping Institute, som tester, anbefaler og vejleder britiske forbrugere omkring produkter.

Hører du til dem, der åbner en ost og efterfølgende pakker den ind i madfilm, så burde du måske overveje en anden løsning. For madfilm og oste er ikke gode kombinationer. Oste kan nemlig svede en smule og bliver derfor tørre over tid, men hvis du pakker din ost ind i madfilm, så holder den på fugten.

Og selvom det umiddelbart kunne lyde som et godt tip til at få osten til at holde sig blød og lækker længere, så har det faktisk den modsatte effekt, skriver mediet.

Den indelukkede osteklima øger nemlig risikoen for at der vokser mug på osten hurtigere.

Eksperterne anbefaler derfor, at man i stedet for madfilm køber madpapir med voksbelægning og pakker sin ost i det. Voksbelægningen hjælper nemlig osten med at holde på fugten på samme måde som madfilmen gør, men den fanger ikke fugten.

Derudover har det også en betydning, hvor i køleskabet, du stiller osten. Allerbedst har den det faktisk nede i grøntsagsskuffen. På den måde holder osten både smag og konsistens meget længere.