KØB PLUS!

Zlatan, Zlatan, Zlatan og så lidt mere Zlatan

KOMMENTAR

Zlatan Ibrahimovic’ fjerde mål for Sverige i overtid mod England (4-2) sendte onsdag aften de sociale medier i selvsving. Og blev i går over hele kloden sat til debat som et bud på, hold nu fast, verdenshistoriens smukkeste fodboldscoring.

Det er også god smør. De sekunder, det tager Ibrahimovic at reagere på målmanden Joe Harts jammerlige clearing og straks saksesparker bolden 25 meter op og ind over hele det engelske målfelt, er til gemmerne. Det er et TV-øjeblik, man tager med sig.

Men hvad er verdens bedste mål andet end en umulig diskussion? Okay, man kunne da give det et forsøg.

Diego Maradonas sololøb ved VM i 1986. Du har set det 1000 gange. Ren poesi og trods Diegos afslappede fart perfekt timede boldberøringer på alle driblinger. Intet over.

Jeg har endda et andet Ibrahimovic-mål på andenpladsen. Svenskeren spillede i 2004 for Ajax og var havnet i en mediehypet konflikt med holdkammeraten Rafael van der Vaart. Ibrahimovic gik en maj-eftermiddag på banen til larmende pibekoncert fra sine egne fans, scorede to og lagde op til fire andre scoringer i en 6-2-sejr over NAC. Hans andet mål er det næstsmukkeste, jeg nogensinde har set på en fodboldbane. Han dribler, til man begynder at grine. Og så dribler han et par stykker mere. Kun den nordirske legende George Best kommer tæt på så mange driblinger på så begrænset plads i en kamp for San José Earthquakes i 1981. Tag en tur på Youtube også for at finde dén.

Marco Van Bastens baglinjeflugter for Holland i EM-finalen i 1988. Jeg havde ikke set noget lignende. Dengang. Trevor Sinclair i pokalkamp for Queens Park Rangers i 1997 - et saksespark uden for feltet, skarpt og hårdt ind under nettaget. Man kan se på den afslutning en halv formiddag uden at kede sig. Og naturligvis Jose Luis Chilavert, Velez Sarsfields målmand, som i 1996 mod River Plate høvlede et frispark fra egen banehalvdel over 60 meter ind over en snorkende River-keeper. Respekt for dommeren, der nåede at dukke sig. Han fik i øvrigt Chilaverts trøje som tak for den hurtige reaktion.

Ja, inden man har set sig om, skal Zlatan Ibrahimovic’ verdensberømte scoring jo anstrenge sig for at komme i top fem.

Der er ingen Michael Laudrup på listen, selv om jeg blindt forelskede mig i lob-forarbejdet til Ebbe Sands scoring ved VM i 1998. Laudrup havde lavet det samme med Romario i Barcelona. Men ingen plads til den danske legende her. Og det skriver jeg egentlig også kun, så jeg kan indskyde, at den svenske sportspresse hurtigt bør droppe al snakken om, at Zlatan Ibrahimovic nu kan fejres som den største skandinaviske fodboldspiller nogensinde.

Det er stadig Laudrup. Og det er stadig Diego, der har scoret verdens bedste mål.

Din kommentar

Kommentarer

mål , mål

Skrevet af Anonym, Mandag den 3. december 2012, 16:31

Der er lavet så mange smukke mål, men verdens bedste kan ikke udvælges, da de sidste 20% er subjektive vurderinger, og når jeg ser tilbage på de mål, jeg kan huske, så er opspillet og afslutningen (Laudrup og Sand) mit smukkeste og bedste.
Ibrahim og Diego er to egoister og førstnævntes mål blev lavet efter en modstanderfejl - sidstnævntes sikkert efter indtagelse af stoffer --- ja nu er jeg ironisk og subjektiv

Al I hear is bla bla bla ...

Skrevet af Anonym, Søndag den 18. november 2012, 19:39

Elsker danskere der har ondt i røven - hvad med at være glad på svenskernes vegne ? Havde Zlatan været dansk, så havde I pisset i bukserne af glæde - Come on !!! Drop det der jantelov. Zlatan er verdens bedste og mål nummer 4 ligger på første pladsen !

Over and out

Filippa

hehe

Skrevet af Anonym, Søndag den 18. november 2012, 07:47

Målstegen ;)

Forresten

Skrevet af Anonym, Søndag den 18. november 2012, 07:44

Og så blev det aldrig skrevet i sports-siderne, at Zlatan ikke blot havde set at Joe Hart var langt ude af sit mål, men også at der var flere engleske spillere i løb tilbage for at redde en eventuel bold på målstegen. Derfor Zlatan ikke bare løftede den over Joe Hart, men gav den lige tilpas højde og fart, så den krøb ind under overliggeren, så den engelske spiller derinde sprællede forgæves. Super godt set af Zlatan.

Det er ok lavet

Skrevet af Anonym, Søndag den 18. november 2012, 07:35

Det er egentlig ikke kun målet Zlatan laver, men også det, at manden scorede 3 flotte mål inden da, og så mod England.
Målene blev bare flottere og flottere for Zlatan, og det sidste, naturligvis, i overtiden, som et dejligt sidste søm i kisten der blev hamret i.
Verdens bedste mål? det er jo subjektivt, men for mig er det bare et af dem jeg altid vil huske blandt 1 million andre gode mål, jeg sikkert har glemt.

jens larsen

Skrevet af Anonym, Lørdag den 17. november 2012, 11:56

Jeg tænker umiddelbart FCN's mål fra forleden. Mod Sønderjyske tror jeg det var. Hvilket jo samtidig afslører, jeg personligt er til de gennemspillede angreb. :)
Og tak for det nye format. Troede lige 'vores' diskussioner var en saga blot.

Zlatan - nej for søren da I har vist ikke set nok bold

Skrevet af Anonym, Lørdag den 17. november 2012, 11:06

Kom nu, I kan da ikke mene at det er med i bare TOP50 ? Målmanden er jo væk, at sammenligne det med Maradonas mål er helt ved siden af. Find "GOL PARADE" de havde TOP200 mål, har delv DVD'erne hjemme og helt ærligt: der er lavet et HAV af mål der er bedre end Zlatans, det er blot glemt fordi de er scoret i Italien, Spanien oger gamle mål. Maradones mod England er ypperligt: dribler fra egen banehalvdel det halde engelske hold, Zlatans blegner helt. I øvrigt er Zlatan en glimrende individualist, men en forfærdelig HOLD-spiller, læg mærke til hvor lidt glæde de andre svenske spillere viser overfor Zlatan. Tror det er derfor han aldrig kommer til Man. U, Chelsea osv. Han er spiller for Zlatan, ikke for holdet. Det er vel også derfor han er i en sekunda liga.

Enig

Skrevet af Anonym, Fredag den 16. november 2012, 17:09

Det er en umulig diskussion. Det vil altid være subjektivt, hvad det bedste mål, samt hvem den bedste spiller er. Zlatans mål er i hvert fald unikt. Jeg har aldrig set et saksespark fra dne afstand lobbet over et par forsvarspillere og en målmand, men det bedste nej. Det må jeg sige er Maradonas.

Mht til Laudrup, jo han er så absolut Skandinaviens bedste, og efter min mening i top 10 i verden nogensinde. Større overblik på en foldboldbane er ikke set.

Mauro Bressan - Fiorentina Champions League

Skrevet af Anonym, Fredag den 16. november 2012, 15:22

Her er vist et mål du har glemt i din rækkefølge. Dette er unikt da det minimum på højde med Zlatans Saksespark og isamme kategori nemlig bicycle kicks.

Zlatan

Skrevet af Anonym, Fredag den 16. november 2012, 15:11

Har set dem ale Diegos mål ja det er flot men meget coke og andre ting havde han taget for og ku løbe så stærkt..Jeg er enig med Bergkamps mål og andre messi og ronaldo er flotte..MEN Zlatans mål er det bedste jeg nogensinde har set,og det er ikke fordi han ender med og lave 4 mål mod Joe hart som er en god målmand..Nej det er fordi det er langt udefra og det hans flotte teknik..Der er ingen der kan måle sig med det,ikke engang hvis vi går tilbage i tiden

Zlatan

Skrevet af Anonym, Fredag den 16. november 2012, 15:11

Har set dem ale Diegos mål ja det er flot men meget coke og andre ting havde han taget for og ku løbe så stærkt..Jeg er enig med Bergkamps mål og andre messi og ronaldo er flotte..MEN Zlatans mål er det bedste jeg nogensinde har set,og det er ikke fordi han ender med og lave 4 mål mod Joe hart som er en god målmand..Nej det er fordi det er langt udefra og det hans flotte teknik..Der er ingen der kan måle sig med det,ikke engang hvis vi går tilbage i tiden

Mål

Skrevet af Anonym, Fredag den 16. november 2012, 14:30

Som en anden skriver så er Bergkamps mål mod Newcastle fuldstændigt fantastisk, hans berøring og hvad han gør derefter er sublimt.

Mit bud på en top 5 liste er et mål Roberto Baggio lavede for Brescia mod Juventus og Van D. Sar.
Brescias målmand sparker en kanont lang udspark fra egen banehalvdel, Baggio står med ryggen til mål og fornemmer at Van D. Sar kommende løbende ud, Baggio vender i samme bevægelse som han tager bolden ned fra udsparket- altså bolden kommer 70 meter fra ham og han tæmmer bolden med ryggen mod mål og vender med bolden klistret til foden og dribler i den bevægelse uden om Van D. Sar og kan derefter trille den i mål - helt hjernedødt.

Uenig

Skrevet af Anonym, Fredag den 16. november 2012, 12:58

Det er en helt vild scoring. Det hele er lagt i en enkel bevægelse, og det er det der gør det så spektakulært. Det kommer ud af ingenting. Fuldstændig uforudseligt. Overraskende.
Men der er åbenbart Fein-schmekere, der bare have det hele med:
Oplæg, driblinger osv. Her bliver man bare knap så overrasket. Jeg er enig i, at de mål du beskriver er super flotte.
Men Zlatans mål - intet mindre end fantastisk.

Enig, mere enig, mest ENIG!

Skrevet af Anonym, Fredag den 16. november 2012, 12:34

Hej Flemming!

Jeg vil først og fremmest sige, at det er en fornøjelse at høre dig i FodboldFM om søndagen, fordi du kommer med rigtig gode argumenter og stor indsigt i fodbolden.

Dernæst må jeg erklære mig meget enig i dine betragtninger om det mål. Jeg sad igår med nogle kammerater og diskuterede netop den hype det mål har fået. Vi forstod det ikke.. Personligt synes jeg nærmere 2-2 målet er bedre, da det er en fantastisk spilning fra en svensk midtbane, en fantastisk tæmning af Zlatan og en kølig afslutning!
Jeg er også enig i at han simpelthen scorede sit bedste mål i den 6-2 kamp for Ajax.

Personligt synes jeg at Van Bastens mål fra 88-finalen er det bedste mål nogensinde.. Skarpt efterfulgt af Zidanes mål fra CL-finalen mod Leverkusen.
Og derfra er der et sykke ned til en skarp forfølgergruppe, som jeg synes Rooney fører an med sin fantastiske scoring for nogle år siden og det siger jeg endda som KÆMPE Liverpool-fan og United-hater! ;)

Men det afhænger meget af hvordan man ser fodbolden, for Seedorf fra Real Madrid kunne også pryde en top3 placering, samt Bergkamp for Arsenal mod Newcastle er jo superklasse!
Hvis man ser ud over DK's grænser og til upåagtede Canada, har Hassli fra Vancouver nu 2 år i træk scoret mål der er med i nomineringen til årets mål! Det fra sidste år er eminent og minder lidt om Van Basten fra 88 ;)
Men ja det er en uendelig diskussion.

Samtidig er jeg som sådan også enig i at Laudrup stadig er Skandinaviens største fodboldsspiller nogensinde. En ting der desværre taler mod ham er at han ikke var med til at vinde EM i 92. For at vinde med sit landshold betyder meget synes jeg, og det har Laudrup ikke rigtigt gjort, udover VM 98, hvor han nærmest egenhændigt sørgede for en kvartfinaleplads, hvor man kunne have nået en finale hvis man ikke lige var rendt ind i Brasilien allerede i kvartfinalen ;)
Det skal jo så siges samtidig at Zlatan heller ikke har vundet med sit landshold og som sådan heller ikke med klubhold, hvor han ikke har vundet en stor klubtitel endnu. Det ved jeg ikke om Laudrup nåede med Barcelona? :s

Jeg er nu bosat i Spanien og når man siger man er fra Danmark, siger de med det samme Laudrup, Laudrup! ;)
Igår mødte jeg også nogle englændere der hurtigt nævnte 3 ting om Danmark:
Michael Laudrup, The Killing(forbrydelsen) og Brian Laudrup! ;)
Zlatan er stor i sin tid i fodbolden, men at gå ind i sådan en diskussion om hvem der er størst i Skandinavien er den samme diskussion, som Maradona vs Messi vs Pele og lignende. ;)
Men hatten af for at du åbner debatten! ;)

Fodbold: meningernes holdepunkt!

Skrevet af Anonym, Fredag den 16. november 2012, 16:53

Personligt endeligt mig er, Nils Liedholm den størsta fodbold personlighed i skandinavien gennom alla tider! Specielt som spiller, men var også en lysende træner og talentudvikler!