KØB PLUS!

Zlatan kan sende PSG i graven

Ny skattelovgivning er en økonomisk bombe under fransk fodbold.

Zlatan Ibrahimovic har været en kæmpe sportslig gevinst for den nyrige pariserklub Paris Saint-Germain. Men nu kan det vise sig at den franske lykke bliver kortvarig. Ifølge en gennemgang af spillerlønninger af den franske avis L'Equipe kommer den svenske superstjerne til at koste PSG omkring 700 millioner kroner om året.

Det svimlende beløb der på sigt kan true PSGs eksistens, skyldes den nye franske skattelov som François Hollande har fået indført, hvor personer, der tjener over en million euro, skal betale 75 procent af deres indkomst i skat.

Og den nye skat rammer hårdt i den franske hovedstad, hvor Zlatan Ibrahimovic i øjeblikket får udbetalt 14 millioner euro om året efter skat, men når den nye skattestigning bliver effektueret, vil Zlatans løn skulle hæves, så hans rådighedsbeløb kan forblive det samme, hvilket så vil betyde, at klubben hvert år skal aflevere 92 millioner euro for at holde på Zlatan.

- Det er et kæmpe problem. Klubben bliver nødt til at betale enorme beløb for at kunne honorere Zlatans løn og de franske skattemyndigheder. Skattestigningen betyder simpelthen at hele klubbens økonomi er i fare, siger den franske skattejurist Marylène Bonny-Grandil ifølge expressen.se.

I Frankrig er der dog ligesom i Danmark en mulighed for at komme på den såkaldte forskerordning, hvor man som udenlandsk statsborger kan betale cirka 30 procent i skat i maksimalt fem år. Men ifølge Marylène Bonny-Grandil er reglerne slet ikke møntet på så svimlende lønninger som Zlatans.