KØB PLUS!

Wieghorst en af tre kandidater i Oslo

Kandidat-feltet til træner-jobbet i norske Vålerenga er barberet ned til tre navne. Morten Wieghorst skulle være på listen

En nordmand, en svensker og en dansker.

Det lyder som starten på en dårlig vittighed, men det er det ikke. Der er tale om nationaliteterne på de tre kandidater, som Vålerenga fortsat har med i kandidat-feltet til det ledige trænerjob.

- Vi ligger godt til i arbejdet med at finde en ny Vålerenga-træner, og nu har vi tre kandidater tilbage - en norsk, svensk og en dansk, men du får mig ikke til at sige nogen navne, siger formand Åge Petter Christiansen til norske Dagsavisen.

Navnene kan de norske medier dog selv regne sig frem til. Nordmanden menes at være Per-Mathias Høgmo, der forlader Tromsø efter fem år. Svenskeren menes at være enten den fyrede Rosenborg-træner Jan Jønsson eller Andreas Alm, mens danskeren skulle være Morten Wieghorst, der også tidligere på året er blevet sat i forbindelse med jobbet.

Åge Petter Christiansen vil ikke sætte dato på, hvornår træner-spørgsmålet i den norske klub skal være afklaret, men han vil godt forklare lidt mere om, hvad det er de leder efter. Og det passer Wieghorst umiddelbart perfekt ind i .

- I Vålerenga-stilen har vi tre hovedlinjer. Vi ønsker en boldbesiddende spillestil med stor gennembruds-kraft, hvor spillerne skal udvikle kendskab til sine færdigheder og opleve tryghed i spilsystem-aftalerne. Vi skal have spillere med så gode individuelle færdigheder med bolden, at de hurtigt kan løse givne spil-situationer, selv om rummet er lille og tiden er knap. Samtidig skal Vålerenga med sit stærke og loyale kollektiv altid have plads til den gode individualist, forklarer han.

Netop de ting Christiansen nævner er noget af dét, som Morten Wieghorst har indarbejdet i FC Nordsjælland, og som Kasper Hjulmand nu høster frugterne af.

Wieghorst forlod FC Nordsjælland for halvandet år siden for at blive U-21-landstræner. Hans kontrakt med DBU løber frem til sommer.

tipsbladet.dk

Læs også: