Det er ingen selvfølge, at AGF rykker op i Superligaen igen. Det har cheftræner Morten Wieghorst tidligere fastslået, og han ser ud til at være på vej til at få mere ret, end han bryder sig om.

Torsdag aften blev det til en ny nedtur hjemme på NRGi Park, da AGF tabte lokalopgøret til AC Horsens 1-2 efter at have været foran midt i første halvleg. Dermed er det fortsat kun blevet til sølle seks point på hjemmebane i foreløbigt otte forsøg for århusianerne i denne sæson.

Veteranen Martin Jørgensen kom på banen til sidst i anden halvleg, kort før Sonni Nannestad satte hovedet på et hjørnespark og scorede matchvindermålet til 2-1.

- Vi må erkende, at vi mangler noget kvalitet i de afgørende situationer i begge ender. Man kan jo godt være matematikprofessor og så sige, at der stadig er 60 point at spille om, men vi skal snart til at vinde nogle kampe, konstaterede Martin Jørgensen til TV3 Sport1.

Resultatet betyder, at AGF ryger ned på femtepladsen, mens Horsens inden weekendens kampe er oppe på tredjepladsen med seks point op til oprykningspladserne.

Selvom sejrene udebliver, så vili Morten Wieghorst ikke ændre noget.

- En sejr ud af otte mulige er ikke godt nok. Men måden, vi spiller på, er rigtig, vi kommer frem til chancerne. Og kunne vi have vundet kampen i dag? Ja, det kunne vi godt, sagde en tydeligt irriteret AGF-træner Morten Wieghorst til TV3 Sport efter kampen.

I første havleg havde AGF ellers initiativet, og det lignede kortvarigt en forløsende hjemmesejr. Mate Vadsadze fik efter en halv time en aflevering fra Kim Aabech under kontrol inde i feltet, og han skød ned i jorden, så bolden studsede og gik ind ovre i det modsatte hjørne. Horsens-keeper Jakob Busk, som er lejet ud fra FC København til Horsens indtil nytår, var ikke i nærheden af at stoppe den.

Men kort efter udlignede Horsens' Jude Nworuh, da han på en lang stikning løb fra AGF-forsvaret, som stod højt på banen. Han skød fladt over i det modsatte hjørne og eksekverede sikkert friløberen.

Med et kvarter igen fik AGF Helgi Danielsson vist ud, og med 10 spillere mod 11, skulle hjemmeholdet bare forsøge at holde fast på det ene point. Men ved et hjørnespark syv minutter før tid gik det galt, da færingen Sonni Nannestad dukkede op og headede bolden i mål til slutresultatet 2-1.

I det sidste minut fik AGF-angriberen Kim Aabech en kæmpe chance, men Jakob Busk reddede med en fodparade og holdt fast i de tre point til gæsterne.