West Hams manager Sam Allardyce havde på forhånd sagt, at han prioriterer overlevelse i Premier League højere end FA Cup-kampen mod Nottingham Forest. Det levede han op til, da han sendte et ungt West Ham-hold på banen, som blev ydmyget af Championship-holdet, som vandt 5-0.

West Ham er fortsat uden den skadede Winston Reid, og den tidligere FC Midtjylland-spiller kunne formentlig have gjort en forskel i forsvaret for London-klubben. Men et hold med spillere som Matt Jarvis, Stewart Downing og Ravel Morrison burde ikke kunne falde helt fra hinanden på den måde, som West Ham gjorde det i anden halvleg.

Forest, der sidst var i oppe Premier League tilbage i 1999, ligger i øjeblikket i øjeblikket  på en femteplads i Championship, og har med kuwaitisk kapital i ryggen sigtet rettet mod en tilbagevenden til tidligere tiders storhed, der kulminerede, da man to år i træk, 1979 og 1980, vandt Mesterholdenes Europa Cup, datidens Champions League.

Og det var mandskabet fra Robin Hood-egnen, der fra start af så ud som et hold, der ville videre i den traditionsrige pokalturnering. Allerede efter 12 minutter kom hjemmeholdet foran, da George Moncur klodset nedlagde kampens dominerende Jamie Paterson i feltet, og Djamel Abdoun scorede på straffesparket med en iskold 'Panenka' midt i målet.

Den stilling holdt til pausen, selvom Forest havde flere gode chancer for at fordoble forspringet.

Men efter 65 minutter gjorde 22-årige Jamie Paterson det til 2-0, og kantspilleren øgede med sit andet mål til til 3-0 seks minutter senere. Otte minutter senere fuldendte den talentfulde englænder sit hattrick med et smukt langskudsmål. I dommerens tillægstid fuldendte Andy Reid ydmygelsen med målet til 5-0.

West Ham ligger aktuelt til nedrykning på næstsidstepladsen i Premier League, og efter pokalydmygelsen må sædet være mere end lunt under manager Sam Allardyce inden udekampen mod Cardiff på lørdag.