KØB PLUS!

Vold og underbukser værre end Adriano?

Sporten.dk ser tilbage på en række af de mest omtalte disciplinærsager i nyere tid, og spørger om Luiz Adrianos forseelse hører til på samme niveau.

Luiz Adrianos mangel på fair play-forståelse i forbindelse med 1-1 målet mod FCN i Champions League bliver straffet af UEFA. Spørgsmålet hvad UEFA takserer brasilianerens dumme scoring til

Men selv om FC Nordsjælland på mange områder blev udspillet af et offensivt indstillet Shakhtar Donetsk-mandskab tirsdag aften, så er det ikke så meget ukrainernes spillemæssige kvaliteter, der har været på folks læber de seneste dage.

Det har derimod Luiz Adrianos tvivlsomme optræden og manglende fornemmelse for Fair Play ved Shaktars udlignende 1-1 mål. UEFA meddelte onsdag aften, at der indledes en disciplinær-sag mod den moral-fattige brasilianske angriber.

Men hvordan bør Adriano straffes for sin ugerning?

Sporten.dk har herunder taget et kig på nogle af de mest spektakulære karantæner-sager i fodboldens verden i de senere år - hvor synes du, Adrianos moralske svinestreg hører til i det selskab?

Nicklas Bendtner
Karantæne: En spilledag samt 750.000 kr. i bøde.
Årsag:
For danske fodboldiagttagere er det vel nærmest overflødigt at nævne. Lad os derfor nøjes med et par stikord: EM. Mål! ... Jubel. Paddy Power-underbukser...Dumt Bendtner!

John Terry
Karantæne: Fire spilledage og en bøde på 2 mio. danske kroner.
Årsag:
Terry blev i slutningen af september i år dømt af det engelske fodboldforbund FA for at have kommet med racistiske ytringer mod Queens Park Rangers-spilleren Anton Ferdinand. Terry skulle have kaldt Ferdinand for 'black cunt'. Sagen skabte stor polemik - ikke mindst fordi Terry blev frikendt ved den civile domstol, og at beviserne angiveligt har været mangelfuld.

Luis Suarez
Karantæne: Otte spilledage samt en bøde på 355.000 kr.
Årsag:
Igen en sag, der handler om racisme. Luis Suarez blev i december 2011 dømt af FA for at have kaldt Manchester Uniteds Patrice Evra for 'negrito' - hvilket betyder den lille sorte. Suarez hævdede sin uskyld, men FA straffede ham hårdt.

Joey Barton
Karantæne: 12 spilledages karantæne og en bøde 700.000 kr.
Årsag:
En af fodboldens helt store bad boys - Joey Barton - bragte sig for alvor i overskrifterne på sidste spilledag af Premier League 2011/12. Kampen mellem Manchester City og Bartons Queens Park Rangers vil gå over i historien for en af de mest medrivende afslutninger nogensinde. Barton dryppede dog lidt malurt i bægeret ved i samme kamps afslutning først at placere en albue i synet på Carlos Tevez, derefter et knæ i ryggen på Sergio Agüero for til sidst at krydre det hele med en skalle til Vincent Kompany. Resultat: Mega-karantæne fra FA og lejet ud fra QPR til franske Marseille.

Pepe
Karantæne: 10 spilledage
Årsag:
Efter at have begået et klodset straffespark i en kamp mod Getafe tilbage i 2009 valgte Pepe i sekunderne efter at gå amok, i noget der vel nærmer sig en 'blodrus´. Pepe sparkede flere gange til den forsvarsløse Francisco Casquero, inden han slog en anden Getafe-spiller i ansigtet. Der var ikke den store tvivl om hverken det direkte røde kort eller den efterfølgende karantæne.

Mark Christensen
Karantæne: Syv spilledages karantæne
Årsag:
Under en kamp mellem HIK og Fremad Amager i 2. Division Øst i november 2011 blev HIKs Mark Christensen udvist for at have kaldt Fremad Amagers dansk-marokkaner Mohammed Abdalas for en 'abe'. Abdalas opfattede det som racisme, og det var DBU enige i, så fodboldforbundet kvitterede med en karantænedom på fem dage til HIK-spilleren. Derudover fik Mark Christensen to spilledages karantæne for at vise to strakte langefingre til tilskuerne på vej ud af banen.

Læs også:

Din kommentar

Kommentarer

José Manuel Pinto

Skrevet af Anonym, Torsdag den 22. november 2012, 15:29

De valgte karantæne-sager har ikke så mange paralleller til Adriano-sagen. Tænker at det er flere paralleller til FCK's kamp i Barcelona og målmand José Manuel Pintos fløjteri. Her fik Pinto to spilledages karantæne.

Det er da okay!

Skrevet af Anonym, Torsdag den 22. november 2012, 15:20

Professionel fodbold er kapitalisme i fuld flor, så slap af. Adriano er garanteret blev rost omklædningsrummet, som når en forsvarspiller fælder en angriber for at bremse en oplagt målchance. Fodbold handler om penge og ikke andet, så lad os glemme vort fair spil romantik. det er kun tabere, der trækker det kort. Husk den moralske vinder er altid den rigtige taber.

Luiz Adriano

Skrevet af Anonym, Torsdag den 22. november 2012, 14:45

Det er på grænsen til at være i samme katogri som vold. Følger man fodbold og har bare lidt minutter i benene, er man ganske udemærket klar over hvad "fair-play" er for et begreb!
At Luiz Adriano ikke mener han ikke er en del af det koncept der hedder fair play, burde betyde at han skulle have et års karantæne.
Som hele nordsjælland lejren har pointeret, så står respect her og der, og flere reklamesekvenser der opfordrer til fair play.
I og med at Shaktar ikke tager direkte afstand fra hans handling, siger bare mere om hvilke type hold Shaktar er.
3 års udelukkelse fra alt fodbold i uefa regi til Shaktar og 1 års karantæne til Luiz Adriano gældende i alle turneringer.

Det er ikke bare utilgiveligt. Det grænser op til forbrydelser mod sportens ånd i det hele taget!!