VM-stadion får 0 i sikkerhedskarakter

Der er store problemer med stadionet Arena da Amazônia i brasilianske Manaus, som skal bruges til VM i fodbold næste år, og hvor blandt andet England skal spille deres åbningskamp.

Senest er to personer, der arbejder på at gøre stadionet færdigt, døde, hvilket betyder, at i alt tre personer er døde i år i forbindelse med konstruktionen af stadionet.

Nu er håndværkerne på Arena da Amazônia gået i strejke på grund af det øgede pres med at færdiggøre stadionet, inden året er omme, som betyder dårligere sikkerhed.

- Den her byggeplads får sikkerhedskarakteren 0, og vi er under konstant pres med arbejdet, siger en håndværker på stadionet til den brasilianske nyhedsside G1.

Arena da Amazônia er ikke det eneste stadion, som har været udsat for dødsfald. To håndværkere blev dræbt i Säo Paulo i november, da en kran kollapsede ved Corinthians Arena, som er arrangør for åbningskampen ved VM.

Flere stadions, der skal bruges til VM i fodbold, er bagefter tidsplanen, og blandt andet Corinthians Arena forventes kun at være færdig to måneder før, det skal tages i brug.

Hvornår arbejdet på Arena da Amazônia i Manaus bliver genoptaget vides endnu ikke. 

Læs også: