KØB PLUS!

VM-målmand tilbudt millioner for at tabe

Ghanas tidligere landsholdsmålmand Richard Kingson blev i 2006 tilbudt et millionbeløb, for at 'lægge sig' under en VM-kamp.

Matchfixing-skandalerne bryder efterhånden frem i dagens lys med jævne mellemrum. Den seneste indrømmelse kommer fra ghaneseren Richard Kingson, der under VM i 2006 vogtede buret for sit land.

Det var efter sigende den anden gruppekamp mod Tjekkiet, som skulle have faldet ud med et bestemt resultat. Spillespekulanternes plan var, at Ghana skulle tabe kampen med 2-0. I stedet blev det til en 2-0 sejr til afrikanerne.

- Jeg blev forvirret, for sammenlignet med min sejrsbonus på 3.000 dollars (ca. 18.000 kr., red.) blev jeg tilbudt 300.000 dollars (ca. 1.8 millioner kr, red.) for at tabe kampen, har målmanden fortalt til Emmanuel TV.

Til sidste var det ghaneserens kone der fik manet ham til fornuft.

- Min kone sagde: "Richard, jeg elsker dig ikke for pengene, så bliv ikke fristet. Hvis du tager imod pengene risikerer du din værdighed", siger Kingson.

Udtalelsen er især interessant, da en anden af Ghanas kampe ved VM 2006, også var under mistanke, nemlig deres 3-0 nederlag til Brasilien i ottendedelsfinalen.