Ringede Pep Guardiola til Lionel Messi i sommer, eller gjorde han ikke?

Lionel Messi var det store fokus inden kampen mellem Barcelona og Manchester City. Havde Pep Guardiola forsøgt at hente sin tidligere talisman med sig til Manchester City eller ej?

Det havde Guardiola absolut ikke, slog han fast på pressemødet før kampen - men det ville han nok have ønsket, at han havde gjort. For det var Messi, som endnu en gang ødelagde et Camp Nou-comeback for den nuværende Manchester City-manager, da Barcelona vandt 4-0 over Manchester City.

Lionel Messi satte sit første mål ind efter 17 minutter, da han selv drev bolden frem, men så ud til at miste den. Fernandinho var dog kommet til at tage sine bowlersko på, og mens han gled rundt i sit eget felt, var bolden fri til at opsnappe. Sådan noget udnytter Messi, og med et par træk var han forbi Claudio Bravo og kunne sende bolden i nettet.

Med en halv time igen slukkede lyset så for alvor, da Messi trak bolden over til sit varme ben og smækkede den i nettet bag indskiftede Willy Caballero til 2-0, inden verdens bedste argentiner ti minutters tid senere prikkede sit hattrick i målet og altså igen sendte Guardiola hjem med et 3-0-nederlag fra Camp Nou.

Det var ikke bare Lionel Messis 50. mål i 50 Champions League-kampe på Camp Nou. Det var også hans Champions League-scoring nummer 92. Manchester City har scoret 74 – i alt.

Messi var bare ikke den eneste med en hovedrolle i kampen. Der var nemlig en grund til, at det var Caballero, han scorede mål nummer to og tre på. Kort efter pausen fik Manchester City-målmand Claudio Bravo vist det røde kort, da han på sin tidligere hjemmebane tog med hænder uden for feltet efter en helt forfærdelig aflevering fra sig selv til Luis Suarez.

Selv ikke et stupidt rødt kort til indskiftede og glide-tacklende Jeremy Mathieu og et brændt straffespark af Neymar kunne ændre på det resultat. Lionel Messi havde naturligvis sørget for straffesparket, men han gik ikke efter sit fjerde mål efter sin dårlige straffestatistik. Til gengæld gjorde Neymar sig selv glad igen kort efter, for 4-0-målet kom også. To gode kropsfinter var for mange til en noget stivbenet John Stones, og så satte brasilianeren mål nummer fire i nettet.

Det var resterne af Guardiolas drømmehold mod Guardiolas fugtige fundament. Det var et Barcelona-hold, der har været på toppen af verden i flere år, mod et Manchester City-hold, der først lige har begyndt forsøget på erobringen af kontinentet.

Det togt skal Pep Guardiola bare ikke starte i Barcelona med sine klubber. For anden gang var han tilbage på det stadion, hvor han både som spiller og træner har fejret succeser som få andre. Og for anden gang gav Messi ham en fodboldlussing.

Sidste gang scorede den lille argentiner to gange og lagde op til en, da Guardiolas version af Bayern München fik en olfert med et 3-0-nederlag. Denne gang satte han tre mål i nettet selv.

Måske Pep Guardiola alligevel trykker +34 på sin telefon den kommende sommer.