KØB PLUS!

Vilanova: Fortryder ikke Messi-indhop

Lionel Messi ville selv på banen mod Benfica.

Træner Tito Vilanova fortryder på ingen måde, at han skiftede Lionel Messi ind i den for Barcelona ligegyldige Champions League kamp mod Benfica.

Barcelona var allerede før kampen avanceret fra gruppespillet, men alligevel sendte Vilanova sin superstjerne på banen, så han fik muligheden for at score og tangere Gerd Müllers rekord fra 1972 på 85 mål på et år. 

Messi har opnået 84 scoringer i 2012 og endte med at blive båret ud med smerter i knæet, da han ramlede sammen med Benficas målmand Artur i et forsøg på en scoring.

- Jeg ville ikke have handlet anderledes. Hvad så - skulle jeg så altid skifte ham i det 60. minut, når vi fører 3-0. Det vil jeg ikke, og jeg ville have truffet den samme beslutning, hvis jeg stod i samme situation, siger Barcelona-træneren om indskiftningen af Messi til den spanske avis Sport.

Han beroliger samtidig med, at skaden umiddelbart kan takseres som et slag på knæet. 

Yderligere forklarer træneren, at Lionel Messi selv ønskede at komme på banen.

- Han vil altid gerne spille, men det har ikke noget med den rekord, som alle taler om, at gøre, forklarer Vilanova.

Trods al fokus på Lionel Messis skade var der for træneren også plads til at tænke fremad for hele holdet.

- Jeg har ikke nogen præferencer i forhold til modstandere. Under alle omstændigheder vil vi få hård modstand, fordi det fra nu af er knald eller fald-kampe.

I kraft af sin førsteplads vil Barcelona kun kunne trække hold fra andenpladser i forårets 1/8-finaler i Champions League.