KØB PLUS!

Viktor Fischer forrest i Ajax-køen

I sommer rykkede Ajax Amsterdam fem af klubbens egne ungdomsspillere op på førsteholdet. Næste kuld er ført an af Viktor Fischer og Lucas Andersen.

Mens Nicolai Boilesen og Christian Eriksen har taget springet fra ungdomsspiller til at være en fast bestanddel af førsteholdet i Ajax Amsterdam, så arbejder to andre unge danskere hårdt på gøre dem kunsten efter.

18-årige Viktor Fischer skiftede forrige sommer FC Midtjylland ud med den hollandske storklub med det famøse talentakademi, og lige siden har udviklingen kun gået fremad.

Hurtigt gjorde han opmærksom på sig selv med sin udforende spillestil og sit målinstinkt, ligesom han blev topscorer i sidste års udgave af NextGen - Champions League for ungdomsholdene.Og det har båret frugt.

- I starten af denne sæson var han inde omkring førsteholdet og var helt hot, og han troede, det kun var et spørgsmål om tid, før han ville brænde helt fuldstændig igennem. Men så fik han sig nok en lille overraskelse, da han pludselig ikke var med og til sidst blev bedt om at spille på U/19-holdet. Men nu her siden landsholdssamlingerne er han blevet sat på førsteholdet igen, siger Kenneth Perez, der er assistenttræner for Ajax Amsterdams U/19-hold.

Det førte til, at Viktor Fischer lørdag fik debut i den hollandske liga, da han fik de sidste fem minutter på banen, mens han onsdag også var med på bænken mod Manchester City i Champions League.

- Det er kun et spørgsmål om tid, før Viktor brænder helt igennem på førsteholdet. Han er altid en af de bedste, når han er med på U/19-holdet, siger Kenneth Perez.

Mens Viktor Fischer står på spring til førsteholdet, er Lucas Andersen lidt efter ham i køen. Et nyligt skifte fra AaB til Ajax gør, at han skal igennem en lille tilvænningsperiode, og samtidig har han været sat tilbage på grund af en skade.

- Han har spillet lidt venstrekant, hvor han før lå som en hængende angriber i AaB. Så det skal han lige vænne sig til. Og samtidig skal han også vænne sig til en ny og større klub end AaB. Men det går fint, og så skal man lige huske på, at man altså ikke kan gå fra AaB til Ajax' førstehold fra den ene dag til den anden, siger Kenneth Perez.

Et minus ved Lucas Andersen er hans fysik. Men straks den forbedres, og han ligeledes får regelmæssig spilletid på både U/19-holdet og Jong Ajax, der er klubbens U/23-mandskab, er mulighederne store for aalborgenseren, lyder meldingen fra Kenneth Perez.

- Nu har han været en del med på vores U/19-hold, og der må jeg sige, at han er en fantastisk spiller at arbejde med. Han har nogle kvaliteter, især når han kommer op i fart med bolden, siger Kenneth Perez, der mener, at begge danskere er blandt de bedste på U/19-holdet, som også tæller syv-otte hollandske U-landsholdsspillere.

Hvis både Lucas Andersen og Viktor Fischer får bidt sig fast på klubbens førstehold i nær fremtid, kommer de til at dele omklædningsrum med fire andre danskere: Christian Poulsen, Lasse Schøne, Christian Eriksen og Nicolai Boilesen.