- Vi vil i Superligaen

Hvis 1. division sluttede nu, ville upåagtede FC Vestsjælland og Brønshøj rykke op i Superligaen. Begge hold er klar til at tage udfordringen op.

Kig godt på denne stilling. Hvis oprykningen til Superligaen blev afgjort netop nu, ville FC Vestsjælland og Brønshøj rykke op. De to klubber, der i årevis har været uden for dansk fodbolds fornemste selskab, har passeret favoritterne Lyngby, Viborg og Vejle Boldklub Kolding.

- Det vil give god lir, hvis Vestsjælland og Brønshøj rykker op, siger den tidligere landsholdsspiller Stig Tøfting, der blandt andet er ekspertkommentator på Canal 9, og tilføjer:

- Jeg vil ikke udelukke, at det sker. FC Vestsjælland har i Kurt Andersen pengemanden, der er garant for et godt økonomisk fundament, og Brønshøj spiller super-optimistisk fodbold.

For tilskuernes skyld tror Stig Tøfting dog, at oprykning til Viborg og Vejle Boldklub Kolding vil være at foretrække.

- Begge disse klubber råder jo over fine stadions og lever ad den vej mere op til tidens krav, siger Stig Tøfting.

I FC Vestsjælland lavede man for seks år siden en målsætning om, at man enten i denne eller næste sæson rykker op i Superligaen.

- Indtil videre går det efter planen. Men 1. division er altså så jævnbyrdig, at jeg ikke vil karakterisere os som topklub endnu. Det sker først den dag, hvor vi i gennemsnit erobrer to point pr. kamp, siger Ove Pedersen, der i rollen som træner besidder stor Superliga-rutine.

Tidligere har han stået i spidsen for FC Midtjylland, AGF og Esbjerg.

- Der er en verden til forskel mellem Superligaen og 1. division. Men vi satser benhårdt på oprykning. Og jeg tror på, at vi har mulighederne for at begå os. Vi har et stort opland, der nærmest tørster efter igen at have et fodboldhold på højeste nationale niveau, siger Ove Pedersen.

Ambitionerne er knapt så store i Brønshøj, der kom ud af seneste regnskabsår med et beskedent overskud på 140.000 kroner.

- Vi har hverken stadion eller økonomi til at spille Superliga-fodbold. Men når vi kigger på stillingen, er vi stolte over, hvordan det går os i øjeblikket. Det overordnede mål hedder ikke oprykning. For os er det vigtigere at blive bedre kamp for kamp. Men sker det utænkelige, tager vi udfordringen op. Alle ville jo gerne konkurrere på så højt et niveau som muligt, siger træner Bo Henriksen.

I Viborg FF, der rykkede ud af Superligaen i 2008, har man bemærket FC Vestsjællands og Brønshøjs succes.

- Deres resultater er flotte. Men hvorvidt de har potentiale til at begå sig i Superligaen, hverken kan eller vil jeg udtale mig om. For vores vedkommende gælder, at vi har et budget, der er i balance til 1. division. Den sportslige målsætning hedder placering i top-4. Men rykker vi op, siger vi naturligvis ’ja tak’ til det, siger klubdirektør Morten Jensen.

Læs også: