Tyskland viste søndag aften, hvorfor landet regnes som en af de helt store favoritter til at vinde EM i fodbold i Frankrig.

Verdensmestrene vandt 3-0 over Slovakiet i ottendedelsfinalen efter en magtdemonstration på det nyanlagte græstæppe i Lille.

Kampen kunne reelt have været afgjort efter mindre end et kvarter, men et brændt tysk straffespark ved stillingen 1-0 sørgede trods alt for spænding, indtil Tyskland scorede til 2-0 lige før pausen.

Med sejren lader Tyskland til at have fundet storformen på det helt rette tidspunkt. Det bliver også nødvendigt, når holdet på lørdag møder vinderen af ottendedelsfinalen mellem Spaniens europamestre og Italien.

Slovakiet, der kom videre fra gruppespillet som bedste treer, var en modstander af en noget anden kaliber, men slovakkerne havde dog vundet 3-1 ude over Tyskland i en testkamp i maj.

Tyskerne viste sig dog anderledes klar søndag i Lille, og allerede efter otte minutter kom favoritterne i spidsen.

Forsvareren Jérôme Boateng helflugtede flot bolden i mål langs jorden, men bolden blev også rettet en lille smule af, så Slovakiets målmand, Matus Kozacik, var uden chance.

Fem minutter senere var målmanden dog redningsmand for sit hold, da han parerede et straffespark fra Mesut Özil.

Det blev på tåbelig vis begået af Martin Skrtel, der havde tilpas meget fat i Mario Gomez til, at dommer Szymon Marciniak fra Polen dømte straffespark.

Tyskland fortsatte med at dominere i resten af halvlegen, men fire minutter før pausen måtte målmand Manuel Neuer dog levere en fin redning på et hovedstød fra Juraj Kuckar.

To minutter senere blev slovakken kørt fuldstændig rundt af Tysklands Julian Draxler, der strøg til baglinjen og serverede bolden for Mario Gomez, der scorede til 2-0.

Dermed var enhver spænding om det samlede udfald reelt aflivet før anden halvleg.

Efter 63 minutter fik en af kampens bedste spillere Julian Draxler lov til at stå helt umarkeret i straffesparkfeltet ved en nedfaldsbold, og Wolfsburg-spilleren helflugtede bolden i mål til 3-0.

Dermed endte Tyskland med at score lige så mange mål i kampen som i hele gruppespillet, og Manuel Neuer har fortsat ikke lukket et eneste mål ind ved EM.