Ghana vandt over Uganda ligesom i finalen i 1978, da de to lande mødtes ved Africa Cup of Nations.

Port-Gentil. Da Ugandas fodboldlandshold i 1978 senest var med ved Africa Cup of Nations nåede holdet helt frem til finalen, som holdet dog tabte til Ghana.

Tirsdag var Uganda for første gang i 39 år igen med ved turneringen om det afrikanske fodboldmesterskab, og igen var Ghana modstanderen.

Og det blev ikke til revanche, for Ghana vandt kampen 1-0 på et mål efter 32 minutter.

Det blev sat ind af West Ham-spilleren André Ayew, der sikkert udnyttede et straffespark.

Det blev begået af Ugandas Isaac Isinde, der muligvis havde lidt fat i Asamoah Gyan, så Ghana-spilleren teatralsk faldt til jorden.

Leicester-spilleren Daniel Amartey, der tidligere har repræsenteret FC København, spillede hele kampen for Ghana, der jagter sin første Africa Cup of Nations-titel siden 1982.

Siden dengang har Ghana tre gange tabt finalen, senest i 2015 til Elfenbenskysten.

Med sejren har ghaneserne tre point efter en kamp i gruppe D, mens Uganda er sidst uden point.

Egypten og Mali spillede 0-0 i samme gruppe.

I første halvleg måtte Egyptens førstemålmand, Ahmed El Shenawy, forlade banen med en skade.

Det betød, at 44-årige Essam El Hadary kom på banen. Målmanden blev dermed den ældste spiller, der nogensinde har været på banen ved Africa Cup of Nations.