Efter en første halvleg hvor gæsterne fra Manchester United vadede i chancer og gik annulleret et mål, var det ganske utroligt, at opgøret ude mod Tottenham blot sluttede 0-0.

Alligevel må der være små opløftende tendenser for manager Louis van Gaal at tage med fra besøget på White Hart Lane. En ting var, at hollænderen for første gang i meget lang tid kunne sende et mandskab på banen, der var helt identisk med det fra runden forinden. Det har Manchester United ikke kunnet indtil nu i Premier League-sæsonen. Samtidig så manageren, at hans hold langsomt er ved at finde noget af den autoritet tilbage, som var så kendetegnende under Alex Ferguson.

Louis van Gaal har langt om læge fundet frem til en formation og et miks af spillere, der hænger udmærket sammen. Han gør blandt andet meget ud af, at Juan Mata skal sættes i scene. Det kræver naturligvis, at spanieren får bolden, hvilket var tilfældet mod Tottenham. Fra sin position lige bag van Persie og Falcao skal Mata så sætte spillet op. Det gjorde han efter små 20 minutter, da Mata sendte Falcao afsted med en bold i dybden, men colombianeren har ikke helt vænnet sig til tempoet i Premier League endnu. Angriberen brugte alt for lang tid med at komme frem til en afslutning, som endte i en sløset udgave med venstrebenet. Den havde kollega van Persie givetvis sparket i mål.

Samme Mata sparkede frispark efter 22 minutter, og med et følt spark sendte han den over muren, indtil den dumpede ind på stolpen og ud i feltet igen. Her kom angriberne susende og kun fornuftigt forsvarsspil reddede Tottenham.

I det hele taget var hjemmeholdet under massivt pres på White Hart Lane, og i især første halvleg famlede Tottenham i deres offensive spil, hvor intet fungerede systematisk. Alt for ofte blev det i stedet febrilske soloaktioner.

Manchester United burde have bragt sig i front efter 39 minutter, da en flot aflevering røg over hele Tottenhams hold og ind til Robin van Persie, der næsten havde for lang tid i feltet. Ihvertfald lod han bolden hoppe én gang, inden han forsøgte at lave et træk i luften. Det gav Hugo Lloris masser af tid til at blokere.

Kørt før pausen var det så tæt på at gå galt igen for Tottenham, da Ashley Young trak ind i banen var sin plads ude fra venstre wingback og med et følt skud over i det fjernest hjørne, lignede det mål til Manchester United. Forrygende målmandsspil fra Lloris forhindrede gæsterne i at være foran.

I anden halvleg kom Tottenham bedre med i spillet, uden London-holdet ligefrem dominerede. Spillerne var tydeligt blevet bedt om at spille hårdere, og det havde en effekt. Det så ud til, at det ville blive endnu et af de opgør, hvor alt afhang af Christian Eriksen. Danskeren fik også muligheden enkelte gange via frispark, men Eriksen ramte den ikke optimalt, som han ellers har gjort så mange gange på det seneste. I stedet endte opgøret mellem Tottenham og Manchester United 0-0.