KØB PLUS!

UEFA-idé: EM 2020 muligvis i Parken

Hvis UEFA-præsident Michel Platini får gennemtrumfet sine EM-idéer for EM 2020, så kan danskerne meget vel se gruppekampe blive spillet i Parken.

Michel Platini røbede i sommer idéen om en stor omstrukturering af EM-slutrunderne fra og med år 2020, der kan resultere i, at det danske landshold skal spille sine gruppekampe i Parken.

De idéer er nu rykket et skridt nærmere en realisering, da Michel Platini allerede den 7. december vil fremlægge modellen foran UEFA’s eksklusiv-komite, som derefter kommer med en afgørelse i starten af det nye år.

Idéen går i sin simpelhed ud på, at der blandt de 24 deltagende lande bliver fundet 12, som skal være vært for gruppekampene, mens kvartfinalerne, semifinalerne og finalen tildeles et neutralt land.

De 12 heldige lande, der får lov at spille EM-gruppekampe på egen grund, er de to højest rangerende på FIFA's verdensrangliste i hver af de seks grupper.

Det vil sige, at hvis ranglisten så ud, som den gør nu, så vil Danmark lige præcis ikke få fornøjelsen af gruppekampe i Parken. Medmindre ét af de tolv højere rangerende europæiske lande ikke formåede at kvalificere sig til EM.

Omvendt kan vi godt tillade os at være positive, da vi har otte år til at overhale enten Spanien, Tyskland, Portugal, Italien, England, Holland, Rusland, Kroatien, Grækenland, Schweiz, Frankrig eller Belgien.