Tyskland kørte Grækenland rundt i manegen og er klar til semifinalerne efter overbevisende sejr på 4-2.

Tyskland levede op til den enorme favoritværdighed og er nu klar til EM-semifinalerne, efter de stensikkert ekspederede et tarveligt tamt og ultradefensivt græsk mandskab ud af turneringen.

Kvartfinalen blev en soleklar understregning af, at Mesut Özil & co. har noget at have deres titeldrømme og ambitioner i. Faktisk burde tyskerne have vundet større end de overbevisende sejrscifre 4-2, som det blev til for Nationalelf, men det lever de nok med hos de tredobbelte europamestre, der har sat kursen mod endnu en titel.

Tysklands træner Joachim Löw havde sat tre af sine største stjerner af. Topscorer Mario Gomez, Lukas Podolski og Thomas Müller var smidt på bænken, mens Miroslav Klose, André Schürrle og Marco Reus var valgt til startopstillingen i stedet. Löw havde trods de tre sejre ud af tre mulige i gruppespillet ønsket mere tempo i tyskernes angrebsspil, og det var grunden til udskiftninger. Og tempo - det fik Löw.

Fra første sekund var det et ensrettet tysk stormløb mod Grækenland, der heroisk kæmpende forsøgte at holde stand. Det var dog tydeligt, at der skulle mere end Fætter Højben-held og hjælp fra de græske guder til, hvis de sydeuropæiske underdogs skulle klare 0-0, som de besekdent havde ytret håb om op til kampen.

Allerede efter tre minutter havde Tyskland bolden i kassen, men Kloses scoring blev korrekt annulleret for offside. Efter et hav af skudforsøg og et voldsomt spilovertag, fik Tyskland endelig hul på bylden i det 39. minut, da anfører Philip Lahm kanonerede bolden ind med et langskud.

Grækerne, som stort set intet havde at byde på offensivt i hele kampen, fik dog overraskende smidt lidt grus i den tyske maskine, da Samaras udlignede efter et kontraløb ti minutter inde i anden halvleg.
Udligningen fik dog tyskerne til at stramme grebet om kampen, og kort efter svarede Sami Khedira igen med et brag af en helflugter på Boatengs flotte indlæg. Herfra var der ikke - hvis der overhovedet var det på noget tidspunkt - nogen tvivl om kampens udfald.

Miroslav Klose sagde tak for tilliden til landstræner Joachim Löw, da han bragte tyskerne på 3-1 efter 68 minutters spil. Reus, endnu en af Löws nye ansigter i startopstillingen, ville også betale tilbage til Löw, og det gjorde han på smukkeste vis, da han bankede bolden i kassen via undersiden af overliggeren.

Grækenland fik lov at reducere kort før tid, da tyskerne begik straffespark. Den mulighed omsatte Salpingidis sikkert, og dermed fik han lov til at afslutte kampen scoringsmæssigt og samtidig sætte punktum for Grækenlands indsats ved dette EM. Endnu engang vil Grækenland næppe blive husket for at have bidraget med noget nævneværdigt æstetisk ved en fodboldslutrunde.

Punktum er der langtfra sat for Tyskland, som cruiser videre og efter udstillingen af Grækenland i Gdansk nu har fire sejre i fire forsøg i Polen og Ukraine. Multikulti, som Joachim Löws hold kaldes, skal nu møde vinderen af Italien og England i semifinalen i næste uge.