Trods to fejl af målmand Bernd Leno vandt Tyskland 3-2 over Australien i Confederations Cup.

Moskva. Tysklands fodboldlandshold åbnede mandag Confederations Cup i Rusland med en 3-2-sejr over Australien.

Trods den spinkle tyske sejr så var der klasseforskel på de to mandskaber.

Verdensmestrene bragte sig i front allerede efter fem minutter, da bolden blev lagt skråt tilbage til Lars Stindl, der fra kanten af straffesparksfeltet trykkede bolden i mål til 1-0.

Trods en australsk 1-1-udligning kort før pausen efter et boldtab fra Julian Draxler og et skidt redningsforsøg fra Bernd Leno førte Tyskland helt fortjent efter de første 45 minutter.

Draxler sparkede tyskerne på 2-1 på et straffespark i første halvlegs sidste minut.

I åbningen på anden halvleg trak Tysklands Leon Goretzka fri på højrekanten og lagde bolden ind bag den australske keeper til 3-1.

Lidt senere fik Australiens Tomi Juric pyntet på resultatet med reduceringen til 2-3. Endnu en gang var den tyske keeper Bernd Leno alt for nem at passere.

Usikkerhed om hvorvidt bolden havde ramt en australsk arm i opspillet til reduceringen, fik dommeren til at benytte sig af videohjælp, der testes under Confederations Cup.

Med sejren har Tyskland og Chile hver tre point i gruppe B, hvor Australien og Cameroun har nul.

Gruppe A føres af de russiske værter med tre point foran Portugal og Mexico med et point og pointløse New Zealand.

De to bedste hold fra hver gruppe går videre til semifinalerne.

Confederations Cup afholdes hvert fjerde år og har deltagelse af de regionale mestre fra Europa, Sydamerika, Nord- og Mellemamerika, Afrika og Asien. Derudover deltager den regerende verdensmester og den kommende VM-vært.