Resultatet af tirsdagens sidste kvalifikationskampe til EM i Frankrig i 2016 betyder, at Danmark ikke bliver seedet til de kommende to playoff-kampe.

Det står fast, efter at Tyrkiet med et sent frisparksmål vandt 1-0 over allerede kvalificerede Island. Tyrkiet ender som bedste treer og kommer derved direkte til EM-slutrunden på bekostning af Ungarn, som bliver et af de hold, som Danmark kan trække.

De øvrige er Sverige, Ukraine og Bosnien/Hercegovina.

Norge er ligesom Danmark blandt de useedede hold, og det samme gælder Slovenien og Irland.

Nordmændene kom ellers foran i udekampen mod Italien ved Alexander Tettey midtvejs i første halvleg. Men 16 minutter før tid udlignede Alessandro Florenzi for italiernerne, inden Graziano Pellè scorede sejrsmålet.

Italien havde ikke tabt en betydende hjemmekamp siden 1999, hvor Danmark vandt 3-2 i Napoli. Og den statistik holder altså stadigvæk for de azurblå.

Det norske nederlag betyder, at Kroatien takket være en sejr over Malta tager andenpadsen i puljen. Dermed er kroaterne direkte kvalificerede til slutrunden.

Derudover var den store historie tirsdag aften, at Holland ikke kommer med til EM-slutrunden næste år.

Det skyldtes dels den tyrkiske sejr, men Danny Blinds udvalgte sluttede også en miserabel kvalifikationsturnering af med at tabe 2-3 hjemme til Tjekkiet, der allerede var kvalificeret, og som derfor ikke havde det store at spille for.

Pavel Kaderabek og Josef Sural bragte tjekkerne foran 2-0 i første halvleg, hvorefter Robin van Persie lavede selvmål i anden halvleg. Det betød derfor mindre, at Klaas-Jan Huntelaar og Robin van Persie scorede to trøstemål.

Dermed bliver der ingen tur til Frankrig til næste år for hollænderne, og det er noget af en streg i regningen for den stolte fodboldnation, som senest gik glip af en slutrunde ved VM i 2002. Sidste gang, Holland ikke var med til en EM-slutrunde, var i 1984.