Trods spilletid: Derfor kan ny Tottenham-boss give Eriksen problemer

Christian Eriksen spillede fuld tid og en god kamp, da Tottenham fik en længe ventet sejr over Southampton - selv om han lå på en uvant plads som central midtbanespiller med væsentlige defensive pligter.

Det er 6'erens Premier League-eksperter Morten Bruun og Mikkel Bischoff begge enige i.

- Jeg synes, han spiller en god kamp på en position, hvor jeg kan have mine tvivl, om han kan holde i længden. I princippet har jeg stadig mine tvivl, om Christian Eriksen permanent kan spille i en tilbagetrukken position i Premier League. Men omvendt kan man ikke sige efter kampen i går, at 'det går slet ikke'. På den måde var det en meget vigtig kamp for Christian Eriksen, siger Morten Bruun, der ud over kommentator-jobbet også skriver klummer om Premier League i BT.
 
- Christian Eriksen spiller en ganske fin kamp. Han spiller meget mere tilbagetrukket, end vi har set ham på landsholdet, for Ajax og for den sags skyld Tottenham. Det er rigtig flot, at han viser, han kan spille den plads. Southampton er et hold, der presser meget aggressivt, og det er der, Eriksen er rigtig dygtig. Han er god til at spille sig ud af et pres. Han gjorde det godt på næsten alle parametre, tilføjer Mikkel Bischoff.

Startpladsen kommer efter en kaotisk tid i Tottenham, der har ført til fyring af manager André Villas-Boas. 

Portugiseren har med en meget kontrolleret tilgang til spillet delt vandene i Tottenham, der har været kendt for den offensive stil, og efter Spurs' smertefulde nederlag på 0-5 hjemme til Liverpool fik ledelsen for to uger siden nok.

Siden har Tim Sherwood fået lov at stå i spidsen for den ambitiøse klub, og han lod Eriksen varme bænken i den efterfølgende kamp, som også blev tabt til West Ham, men søndag var danskeren tilbage i startopstillingen og spillede ifølge flere engelske medier en god kamp.

Tim Sherwood som Tottenham-manager er dog ikke nødvendigvis en fordel for Eriksen, mener Bruun og Bischoff.

- Jeg har bare svært ved at se Christian Eriksen passe ind i et 4-4-2-system. Og det virker, som om det er sådan, Tim Sherwood vil spille. Dermed konverterer han Eriksens plads til en angriberposition. Eriksen kan godt spille på kanten som en ikke-lynhurtig kantspiller, men i går viste han, at det ikke er helt umuligt på en af de to midterpositioner. Der er bare det problem, at lige pludselig står der to brasilianere i Sandro og Paulinho klar igen til den position, for lige i øjeblikket er der jo ikke nogen konkurrence, lyder det fra Morten Bruun.

- Som udgangspunkt er det bare ikke nogen fordel for en spiller som Eriksen, der er hentet for dyre domme af André Villas-Boas, at denne manager bliver fyret, tilføjer Bruun.
 
I kampen mod Southampton havde Christian Eriksen den dynamiske Moussa Dembélé som makker på midtbanen, og Mikkel Bischoff pointerer, at denne duo trods successen i søndagens 3-2-sejr vil få store problemer mod bedre modstandere.

- Eriksen kan godt bruges på denne position, men han skal nok bruges mere sammen en Sandro-type eller en anden, der er mere defensiv. For mod bedre hold kan de godt blive straffet meget hårdt.

- Det er dog et vigtig signal for Eriksen at sende til Tim Sherwood, hvis denne får lov at forsætte - at han kan se, Eriksen ikke er en luksusspiller, som mange karakterser ham som.

Tottenham skal i kamp igen allerede 2. juledag, når West Bromwich kommer på besøg. 

Læs også: