FCK-fans husker Sibusiso Zumas saksespark mod Brøndby i 2001, William Kvists indlæg, der endte med at sejle i mål i Amsterdam i 2006, og Johan Wilands redning mod Rosenborg i 2010. Billeder, der fortalte historier om det første mesterskab i otte år og de to første Champions League-gruppespil i klubben.

FC København blev et historisk billede rigere med samlet sejr over Ludogorets, og selvom det allerede blev skabt for en uge siden med et selvmål og Youssef Toutouhs scoring, blev det beseglet med 0-0 mod Ludogorets i et tagdækket Parken helt fri for sne.

Men der var hvidt under taget alligevel, for der er skrevet 11 nye navne i FCKs historiebøger. I klubbens 25. leveår har københavnerne ramt endnu en milepæl. Med sejren over Ludogorets fra Bulgarien vandt FC København nemlig ikke bare for første gang en knockoutduel efter jul i Europa, men gik dermed også videre til Europa Leagues 1/8-finaler.

Tag en del dødboldsekspertise. Tilføj så en del defensiv råstyrke, en del lodtrækningsheld, Falk-tryllerier i Sofia, Solbakkens europæiske koncept, en uindtagelig hjemmebane, et midterforsvar af europæisk kaliber samt troen på egne evner.

Så har du opskriften på en dansk 1/8-finale i Europa League.

Med taget over Parken var der låg på lyden, og det kunne mærkes hos hjemmefansene, der brølede FCK-holdet frem fra start. I en lydkulisse, der var de store europæiske aftener værdig, kom FC København bedst fra start.

Efter et par minutter var der allerede optræk til den vigtige scoring, men Santander kom ud i for svær en vinkel efter samspillet med Toutouh, og afslutningen var ikke en stor opgave for målmand Stoyanov at afværge.

FCK havde et par halve muligheder mere i kampens indledning, men Erik Johanssons akrobatiske flugter-forsøg og Aboubakar Keitas lumske afslutning fra kanten af feltet fik ikke mange helt op af stolene.

Og derfra blev det så langt mere nervøst for københavnerne, der trak sig lidt længere tilbage og lod Ludogorets om at forsøge at skabe deres egne chancer. De blev dog ikke rigtig store, men mere en summen uden for FCKs felt.

Efter en halv time fik angriberen Claudiu Keseru en halv mulighed, og kompetent sparkede han til bolden, der heldigt for Robin Olsen sneg sig snert forbi FCK-målet.

FCK blev skudt langt bedre ud til anden halvleg, end de havde lukket de første 45 minutter ned. Toutouh forsøgt sig med et langskud fem minutter inde i pausen, men en langt større chance faldt en håndfuld minutter senere.

Federico Santander skulle have fundet viljen til at komme forrest på Peter Ankersens heller ikke helt skarpe indlæg. Men sydamerikaneren havde mere travlt med at vinke for hånd på bolden hos bulgarerne end at forsøge at sparke en ellers potentielt stor chance i mål.

Ludogorets’ chance bare kort efter var dog stor. Claudiu Keseru kastede sig frem i et indlæg, men headede bolden forbi mål fra en god position i feltet. Og en halv time før tid kom de endnu tættere på. Wanderson gik på line på kanten af FCK-feltet, og til sidst sparkede han mindre end en halv meter forbi mål.

FCK fik også chancen. Ludwig Augustinsson lagde et indlæg mod sit fyrtårn Cornelius, men angriberen lettede aldrig, og så forspildte han chancen for et føringsmål.

Det samme gjorde indskiftede Kasper Kusk et kvarter før tid. Cornelius headede bolden ned for fødderne af Kusk, der bragede den over mål fra tæt hold. Men det gjorde ikke noget. For FCK er klar til 1/8-finalerne. Og nu venter hold som Manchester United, Lyon og Schalke 04.