KØB PLUS!

Tre unge sigtes for linjedommers død

Den groteske sag fra hollandsk ungdomsfodbold, hvor en 41-årig linjedommer blev banket ihjel, får nu et efterspil.

I sagen om den hollandske linjedommer, der mandag døde som følge af et overfald i en ungdomskamp, meddeler en hollandsk offentlig anklager nu, at der vil blive rejst sigtelse mod de tre drenge, der stod bag overfaldet.

Den 41-årige var søndag som flere gange tidligere linjedommer ved en U17-kamp i Almere, hvor hans søn spillede for Buitenboys mod Nieuw-Sloten. Tre spillere for sidstnævnte overfaldt den 41-årige, der blev udsat for både spark og slag fra de tre ungdomsspillere.

Et stykke tid efter kampen kollapsede den 41-årige og endte i koma, inden han døde af sine kvæstelser dagen efter.

Reaktionerne på begivenheden har efterfølgende været præget af en blanding af chok og hovedrysten over den meningsløse vold.

Blandt andet sagde Anton Binnenmars fra det hollandske fodboldforbund dette ifølge Reuters:

- Det er for vanvittigt at sætte ord på, at nogen, der tager del i en sport som hobby, ender med at blive offer for sådan en form for aggression.

Også Nieuw-Sloten, klubben hvor de tre sigtede ungdomsspillere var medlemmer, tager kraftigt afstand fra hændelsen. Ifølge Reuters, der citerer BBC, er man i klubben dybt chokeret og er klar med udelukkelse på livstid til enhver spiller, der findes ansvarlig for den 41-årige linjedommers død.

Klubbens ledelse har ydermere trukket deres U17-hold ud af turneringen og midlertidigt suspenderet alle aktiviteter som klub, skriver Reuters.

Læs også: