KØB PLUS!

Trætte af at få bank af Dortmund

Der er masser af store, historiske opgør syd for grænsen, men Tyskland har i flere år manglet det helt store topopgør.

Tyskerne har manglet en kamp, der i storhed kan bide FC Barcelona-Real Madrid, Manchester United-Liverpool og de store italienske derbys i haserne.

Problemet har været ligetil.

Bayern München har været fast inventar i toppen af Bundesligaen, men rekordmestrene har manglet en langtidsholdbar udfordrer.

Rivalerne til pladserne i toppen har været for ustabile, og har stukket næsen frem på skift i stedet for at byde den sydtyske storklub op til dans år efter år.

Det har ændret sig nu. Borussia Dortmund danser med, og har gennemgået en udvikling, der kan gøre selv en Vild med Dans-vinder grøn af misundelse.

De seneste to år har Ruhr-klubben med det unge, sprudlende mandskab vundet mesterskabet, og Bayern har mistet titlen som ’den førende’ på dansegulvet.

Tidligt lørdag aften mødes rekordmestrene og de nye giganter i en kamp, der på det nærmeste kan afgøre det tyske mesterskab allerede 1. december.

Med en sejr spiller Bayern München, der indtager en suveræn førsteplads, sig 14 point foran det eneste hold, der potentielt kan true dem - Dortmund.

- 80 procent af vores spillere, har været her i to år, og de har fået bank af Dortmund. Det vil vi selvfølgelig lave om på, siger en af Bayerns mange tyske landsholdsspillere, Thomas Müller.

Borussia Dortmund, der i denne sæson brillerer mere i Champions League end i Bundesligaen, har slået Bayern München de seneste fire gange, de to hold har danset sammen i Bundesligaen.

Det er derfor Arjen Robben og co., der har mest at bevise mod Mario Götze, Marco Reus og de øvrige unge Dortmund-kometer.

Bayern München - BvB Dortmund kl. 18.30 på Eurosport 2

Læs også: