KØB PLUS!

Træner: Bookmakere lækker oplysninger

I torsdagens udgave af "Ankerdal på News" gik bølgerne højt i en debat om matchfixing.

Problemet omkring matchfixing er højaktuelt. Tidligere på dagen var FIFA-præsident Sepp Blatter fremme med en udtalelse om, at svindel i fodboldverdenen aldrig kan komme til livs, og her til aften blev emnet så taget op i tv-programmet "Ankerdal på News" på TV2 News. 

Det skete i forbindelse på baggrund af sagen om FC Vestsjællands Kristoffer Wichmann, der for nylig blev straffet af DBU for at have gamblet på egne kampe.

I programmet kom det frem, at bookingfirmaer forud for kampene i de danske fodboldrækker kontakter holdenes trænere for at få oplysninger om holdopstillinger, skader m.m. for at kunne sætte de mest passende odds.

Problemet er bare, at de oplysninger lækkes videre. Det fortalte den tidligere professionelle fodboldspiller og nuværende Greve-træner, Michael Madsen.

- Det er offentligt kendt, alle ved det jo, at samtlige trænere kan hente oplysninger om modstanderholdet. Det har jeg da fået mange gange. Hvis jeg havde brug for et eller andet, så fik jeg det bare, lød det fra Michael Madsen i TV2-studiet. 

Den påstand fik informationschef i Danske Spil, Thomas Rørsig, til at rase, da han var med på en telefonforbindelse.

- Det er jo professionelle folk, vi har med at gøre. Hvis det der var rigtigt, ville den trafik med at udveksle oplysninger hurtigt holde op. Det har slet ikke noget på sig. Det vil jeg gerne afvise. Hvad skulle oddssætternes interesse være i at sidde og fifle med informationerne? Det er en helt forrykt påstand, rasede han.