Tottenhams sportsdirektør: Eriksen har været en succes

Tv-billederne af Christian Eriksens frisparksperle fra 2. juledag var stadig i går blandt de mest delte på sociale medier blandt fodboldfans.

Tottenham fik kun 1-1 i kampen mod West Bromwich, og kampen huskes stort set kun for Eriksens vidunderscoring. Den danske midtbaneprofil er kommet godt fra land under den nye Tottenham-manager, Tim Sherwood, der har brugt ham på midtbanen i de to første kampe.

Det er en ny optur for Eriksen, der har haft en turbulent start på tilværelsen i Tottenham. De første seks måneder har budt på ros, plads på bænken og en ankelskade, der holdt ham ude i en længere periode.

Men internt i Tottenham er man meget tilfreds med, at man i august smed lidt over 100 mio. kr. på bordet og hentede Eriksen i Ajax.

- Når man sætter tingene i perspektiv, har Christian været en succes for os. Han er en ung spiller, som er kommet fra den hollandske liga til verdens bedste liga. Tingene tager tid, men jeg synes, at han har leveret på et meget højt niveau, siger Tottenhams sportsdirektør, Franco Baldini, i et længere BBC-interview, der bringes nytårsdag. BT har fået lov til at bringe den del, hvor han taler om nyindkøbet Eriksen.

I interviewet kommer Tottenhams sportsligt ansvarlige også ind på spekulationer om, at Christian Eriksen og andre spillere var købt ind uden den fyrede manager Andre Villas-Boas’ accept.

- Vi havde en god dialog omkring spillerindkøb. Villas-Boas så også stort potentiale i blandt andet Eriksen. Han brugte ham også med det samme, og Eriksen er stille og roligt blevet vænnet til fodbold i England. Eriksen var hele tiden en spiller, som vi var opmærksomme på, forklarer Baldini.

Christian Eriksen får også ros af sin nye manager, Tim Sherwood, der har brugt landsholdsprofilen på en mere flad central midtbane, hvor han før lå mere offensivt.

Læs også: Eriksen om ny rolle: Ikke min favoritposition

- Eriksen er en dygtig, ung spiller, som hele tiden udvikler sig. Han bliver hele tiden bedre både til træning og i kampe, og han er en spiller, som kommer til at spille rigtig mange gode kampe for os. Men han er stadig ung, og der vil komme udfald, sagde Tim Sherwood i går i en snak med Telegraph.

Christian Eriksen selv lægger ikke skjul på, at han skal vænne sig til den nye position.

- Det er ikke min favoritposition, men jeg kan godt lide at have bolden og diktere spillet. Træneren vil gerne have mig til at gøre det, og derfor forsøger jeg det, siger Eriksen.

Læs også: