KØB PLUS!

Topspiller: Jeg smadrede min karriere

Den tidligere hollandske landsholdsspiller Andy Van der Meyde fortæller om det vilde liv udenfor banen, der ødelagde karrieren.

Andy Van der Meyde var længe kendt for at være en lovende fodboldspiller. Når han altså gad. Men problemer både på og udenfor banen ødelagde karrieren, fortæller han i sin selvbiografi.

Han nåede aldrig at slå helt igennem i nogle af de klubber, han var i. 18 landskampe blev det dog til for det hollandske landshold, men det lovende potentiale blev aldrig indfriet. 

Ifølge Gazzetta kan man i bogen blandt andet læse, hvordan han i Ajax-tiden blev gode venner med superstjernen Zlatan Ibrahimovic. De to og egypteren Mido kørte tit om kap på de hollandske motorveje om aftenen efter kampe eller træning i ren kedsomhed.

I 2003 skiftede Andy Van der Meyde som 24-årige væk fra Ajax og til Inter, og trods små glimt af succes skiftede han to år efter til Everton. Men her gik det for alvor ned ad bakke.

- Det første, jeg gjorde, var at købe en Ferrari, drak mig fuld og kørte til News Bar - én af de lokales mest populære barer. Min dag endte på stripklub. Jeg var blevet vild med strippere. Der mødte jeg Lisa, og vi forelskede os med det samme, siger Andy Van der Meyde ifølge Gazzetta.

Gradvist hang han mere og mere på diskoteker og klubber inden kampene. Men det var da hans datter Dolce blev født, at karrieren gik i stå.

Allerede fra fødslen led Dolce af en sjælden tarmsygdom, der gjorde, at hun skulle blive på sygehuset i en længere periode. Andy Van der Meyde begyndte her at få søvnproblemer og stjal til tider af klubdoktorens medicinskab for at få stærke piller imod problemerne. Sidenhen udviklede det sig til en afhængighed af kokain.

Samtidig var fodbolden blevet en ligegyldighed. Evertons manager, David Moyes, ønskede blot at komme af med løntunge Andy Van der Meyde, der hævede cirka 300.000 kroner pr. uge. På et tidspunkt førte det til håndgemæng mellem Andy Van der Meyde og David Moyes.

- I en hjemmekamp imod Middlesbrough, brugte jeg 90 minutter på bænken. Og jeg var meget sur. I Everton skal spillere, der ikke kommer i spil under en kamp, træne en smule bagefter. Men jeg nægtede at gå på banen, siger Andy Van der Meyde til The Sun og fortsætter:

- David Moyes sagde: Hvad laver du? Jeg sagde: Jeg tager hjem. David Moyes svarede: Nej, du skal træne.

- Så sagde jeg: Det kan du stikke skråt op. Derefter tog David Moyes kvælertag på mig og skreg: Du går ind til træningen.

Efterfølgende undskyldte David Moyes, for hvad der var hændt. De to snakkede stort set ikke sammen, inden Andy Van der Meydes kontrakt udløb i 2009. Derefter vendte han hjem til Holland og PSV. Her var han ét år uden at spille kampe. Efterfølgende stoppede han karrieren, men han har sidenhen gjort sig på amatørniveau.

Siden hjemkomsten til Holland har han lagt alkohol og stofmisbruget på hylden og er nu en ny mand.

- Jeg venter min femte søn, den anden med min nuværende kæreste, Melissa. Jeg er ikke millionær. Men jeg lever bedre end før. Med denne bog vil jeg lukke et kapitel af mit liv. Nu vil jeg træne ungdommen. Efter alle de fejl, jeg har lavet, hvem er så bedre til at lære talenterne, hvordan man ikke spilder et talent, siger Andy Van der Meyde til Gazzetta.

Læs også: