Fem trænerjobs du bare ikke kan sige nej til, selvom du måske burde.

Visse udfordringer er så store og så ærefulde, at selvom man måske burde, så kan man ikke takke nej, når man først får tilbuddet.

Således er det i den grad også i fodboldens verden. Sporten.dk peger her på fem trænerjobs, der er utroligt svære at takke nej til, selvom man måske burde. Jobs, der trods succes, fremgang og trofæer stadig har resulteret i en fyreseddel, fordi det enten var det forkerte trofæ, eller den forkerte måde, det blev vundet på.

Trænerjobs, hvor selv nogen af de største trænere, med nogen af verdens bedste spillere ikke har kunnet indfri forventninger fra ledelse, fans og medier, og har endt med at kaste håndklædet i ringen, fordi de ikke har kunnet håndtere presset. 

Her er de fem klubber:
 
Real Madrid - det spanske galehus:

Real Madrid har nærmest en vane for, at skifte træner ud en gang om året. Også selvom du vinder både trofæer og titler. kan du sagtens blive fyret i samme sæson, fordi ledelsen ikke er tilfreds med måden, det blev gjort på. Således har klubben siden de fyrede Vicente del Bosque i 2003 haft hele 10 forskellige trænere. Men med ansættelsen af Jose Mourinho, ser det dog ud til at der er faldet bare lidt ro på trænerposten, hvilket skyldes ikke mindst en overlegen sæson i den spanske liga, der endte med et spansk mesterskab.

Chelsea - den russiske legeplads i London:

Chelsea har siden Roman Abramovich overtog klubben i 2003 oplevet en opblomstring, men det har ikke været uden omkostninger. Abramovich har postet millioner i klubben i jagten på trofæer og anerkendelse. Men det har samtidigt betydet, at presset på trænerposten er ekstra stort. Således har syv trænere fået sparket siden 2003, fordi de ikke leverede det der virkeligt talte, nemlig Champions League-trofæet. Og selvom den nuværende træner Roberto Di Matteo vandt pokalen med de store ører til klubben i år, forventes det ikke, at han får lov til at fortsætte på posten.

Liverpool - fordums storhed er en tung byrde:

Svingdøren havde egentligt stået stille længe, således har den tidligere topklub siden Gérard Houllier, efter gensidig aftale stoppede i klubben i 2004, kun haft fire forskellige trænere, men siden Benitez blev fyret i 2010 er der gået hurtigt, først røg den nuværende engelske landstræner Roy Hodgson efter et halvt år, så fik klub-legenden Kenny Dalglish sparket selvom han vandt Carling Cuppen, og nu ser det ud til, at Brendan Rodgers skal prøve kræfter med den stolte Liverpool-klub, der vandt Champions League i 2005, men ikke har vundet ligaen siden 1990.

Englands landshold - potentialet der bare ikke vil indfries:

Three Lions, et utal af verdensstjerner og trænere men ikke et eneste trofæ er det blevet til siden 1966, hvor England hjemtog VM-trofæet på hjemmebane. Til gengæld er presset og forventningerne fra medier og befolkningen enorme, således har trænere som Kevin Keegan, Sven-Göran Eriksson og Fabio Capello alle måtte se den tort at blive fyret efter at slutrunde-forventningerne om endnu et trofæ til England endnu engang bristede. Senest har Roy Hodgson fået æren af at føre England til hæder til sommerens EM-slutrunde i Polen og Ukraine, hvor de er i pulje med netop Ukraine, Sverige og Frankrig.

Brøndby - fra storklub og magtfaktor til trofæ-tørke og ørkenvandring:

Engang bestod dansk fodbold af Brøndby og Brøndby og Brøndby. Ingen anden klub kunne komme i nærheden af storholdet fra Vestegnen. Men siden klubben, med Michael Laudrup i spidsen vandt "The Double" i sæsonen 2004-05, er det gået ned ad bakke. Fire forskellige trænere har siden prøvet at gøre Laudrup æren efter, men stram økonomi og en lukket organisation med Per Bjerregaard i spidsen har sendt de ti-dobbelte Danmarksmestre ud i mørket, og klubben spillede i år sin dårligste sæson siden 1982.