KØB PLUS!

Top 5: Bedste danske CL-præstationer

Fortjener Christian Eriksens præstation mod Manchester City en plads i historien som en af de bedste danske præstationer i Champions League?

Danmark er år efter år repræsenteret i Europas fornemste klubturnering, men det er sjældent, at en dansker leverer en omsiggribende præstation, som den Christian Eriksen leverede onsdag aften i Ajax' 3-1-sejr over Manchester City.

Sporten.dk har torsdag lagt fodboldhjernen i fremkaldervæske for at få billederne af de største danske præstationer i turneringen frem, og så stiller vi samtidig spørgsmålet til jer? Bør Christian Eriksen kile sig ind på den liste?

Deltag i debatten herunder og skriv også gerne, hvem der skal ud af listen, hvis Eriksen skal ind. Og skriv også gerne, hvis I mener, at vi helt klart har overset en dansk præstation, som burde være på.

For god ordens skyld skal det nævnes, at vi - for at snævre det lidt ind - har valgt at fokusere på perioden fra 1993 og frem, hvor turneringen skiftede navn til Champions League. Selvom vi elsker at skrive om de danske hold, der har gjort det godt i turneringen, så er denne liste forbeholdt danskere, der har excelleret for udenlandske klubber. Og vigtigst af alt skal det understreges, at vi har rettet vores fokus ind på enkeltstående præstationer - ikke præstationer over en hel CL-sæson.

Schmeichels konge-redning mod Rapid Wien
Et kig rundt på nettet afslører, at Peter Schmeichels optræden for Manchester United mod Rapid Wien på ingen måde er gået i glemmebogen, selvom den daterer sig tilbage til 1996. Den figurer på uofficielle lister som en af Champions League-historiens allerbedste redninger, og selv hvis man tager de rød-hvide briller af, er det svært at være uenig i, at det er fabelagtig godt nappet.

Rapid Wien lagde tryk på Manchester United-målet, og østrigernes René Wagners hovedstød på det perfekte indlæg så umiddelbart ud til at være så kvalificeret headet ned i bunden af Schmeichels mål, at en scoring burde være uundgåelig. Men Schmeichel fik med højrehandsken reageret lynhurtigt og verfede bolden væk.

Bendtners hattrick-show mod Porto
Den engelske avis Independent indledte den 10. marts 2010 en artikel med, at odds på et Bendtner-hattrick aftenen forinden mod Porto trods alt var bedre end det tilsvarende på at finde tegn på liv fra det ydre rum. Det gjorde de for at understrege det utrolige i, at danskeren lige pludselig stemplede ind og scorede sin seniorkarrieres første hattrick.

Målene hver især går ikke over historien, men samlet står de tilbage som en Champions League-præstation, der synes svær at forestille sig matchet af en anden dansker. Selv sagde Bendtner følgende om sine tre mål i 4-0-sejren: 'Nogle gange er det bare en af de dage, og i dag gjorde jeg alt rigtigt. Jeg er glad for mit hattrick, men i morgen ser vi fremad.'

Aggers semi-scoring mod Chelsea
I får lige en kliché med som indledning. Den om, at store spillere viser sig fra deres bedste side i de største kampe. Det gjorde Daniel Agger dengang tilbage i 2007, da Liverpool hjemme skulle hente et 0-1-nederlag fra den første Champions League-semifinale. I den grad.

Allerede i det 22. minut sørgede Agger for, at den føring blev udlignet, da han på en snu frisparksdetalje blev spillet fri på kanten af feltet af Gerrard, og den aflevering blev effektivt sat ind. Resten af kampen igennem sørgede han med vanlig konsekvens for, at Liverpool holdt nullet, så hans holdkammerater senere i straffesparkskonkurrence kunne sikre sig finalepladsen.

Grønkjærs skruebold mod Monaco
Vi bryster os ikke af at kunne huske hver en detalje fra Jesper Grønkjærs andet semifinaleopgør mod AS Monaco i 2004. Men vi husker i den grad, at han gjorde sit til, at det i sidste ende ikke skulle ende i det smertelige exit, som det i sidste ende gjorde.

Chelsea havde tabt det første opgør i Monaco med 1-3, så englænderne jagtede på Stamford Bridge den 2-0-sejr, der ville give en finale mod Porto. Grønkjær gav Chelsea håb, da han med en kejtet venstrearm ind til kroppen og et velskruet venstrebensspark lagde bolden helt op i det fjerneste hjørne. Smukt var det, men nok var det ikke. Monaco fik uafgjort og gik i finalen.

Jon Dahls overtidsfrelser mod Ajax
Han blev faktisk først skiftet ind i det 83. minut i kvartfinalen mod Ajax. I et vildt forsøg på at forhindre et nært forestående exit fra den sæsons Champions League. Den korte spilletid kunne i sig selv være et argument for, at Jon Dahl Tomassons præstation ikke berettiger ham til at være på denne liste, men effekten af det indhop var så enormt, at vi altså har den med alligevel.

I overtiden lykkedes det 'Den Hvide Snog' at skubbe bolden det sidste stykke ind over stregen til 3-2, og han vil på papiret altid stå tilbage som manden, der sikrede AC Milan et avancement, der sidenhen blev vekslet til en Champions League-titel. Og så kan vi danskere stadig smile lidt ved visheden om, at Inzaghis forsøg nok var gået ind alligevel.

Deltag i debatten herunder.

Læs også:

Din kommentar

Kommentarer

HAHA

Skrevet af Anonym, Tirsdag den 30. oktober 2012, 22:15

hahaha bendtner god joke..

useriøst@gmail.com

Skrevet af Anonym, Torsdag den 25. oktober 2012, 21:39

Hvis CE strålede så meget i går, burde det ikke være nødvendigt at udelukke præstationer fra danskere bare fordi de spiller i superligaen så længe den bedømte præstation er fra CL.

DU er useriøst2@gmail.com

Skrevet af Anonym, Torsdag den 25. oktober 2012, 17:23

UsEriøst at skrive Useriøst..!

Nu er temaet jo nok udenlands danskere,(og IKKE danske klubber i cl eller el) set i lyset af hvordan CE strålede igår..

Så Hva med at svare på spørgsmålet din hat i stedet for at lave alt muligt andet gøgl

useriøst2@gmail.com

Skrevet af Anonym, Torsdag den 25. oktober 2012, 17:07

Useriøst!

Useriøs debat!

Useriøst at udelukke danske hold fra en liste over bedste danske præstationer.

hvad med anders due?

Skrevet af Anonym, Torsdag den 25. oktober 2012, 16:16

hvad med anders dues frisparksmål mod villareal?!?!

bendtner hattrick??

Skrevet af Anonym, Torsdag den 25. oktober 2012, 16:10

det eneste der er mindeværdigt fra kampen med porto er samir nasri's mål og intet andet. Ingen af Bendtners mål var flotte eller individuelle. Straffet bliver ikke begået på ham selv og de 2 andre mål skal han bare prikke bolden ind over stregen. Mener bestemt ikke at Bendtner's hattrick burde være med. javascript:;

Nej, nu må i spise brød til

Skrevet af Anonym, Torsdag den 25. oktober 2012, 15:19

Christian Eriksen spillede en udmærket kamp mod City, men så var han altså heller ikke bedre. Hvad er det I har gang i?

Jeg kan nævne de første 15 danskere der har spillet en eller flere bedre kampe i Champions League end Eriksen gjorde i går. Jeg er Brøndbyer, men alene William Kvist har vel spillet 5 bedre kampe...

Useriøs debat I starter her.

Allan Ravn?

Skrevet af Anonym, Torsdag den 25. oktober 2012, 14:50

Hvor er Allan Ravns smukke scoring i overtiden mod Bayern i '98? En scoring som udover at være fantastisk flot sat ind, sikrede en sejr mod verdens dengang 2. bedste hold.

Allan Ravn

Skrevet af Anonym, Torsdag den 25. oktober 2012, 15:24

Nu står der jo i artiklen, at listen forbeholdes danske spillere i udenlandske klubber. Men sikke et mål - husker det stadig tydeligt

Allan Ravn?

Skrevet af Anonym, Torsdag den 25. oktober 2012, 14:50

Hvor er Allan Ravns smukke scoring i overtiden mod Bayern i '98? En scoring som udover at være fantastisk flot sat ind, sikrede en sejr mod verdens dengang 2. bedste hold.

NEJ!!!

Skrevet af Anonym, Torsdag den 25. oktober 2012, 14:49

Den er ikke top-5 værdig. Han spillede en rigtig god kamp, og kom i nogle farlige situationer, men ikke i nærheden af at være blandt top 5.

ps. syntes også folk glemmer Schønes præstation.

NEJ!!!

Skrevet af Anonym, Torsdag den 25. oktober 2012, 14:49

Den er ikke top-5 værdig. Han spillede en rigtig god kamp, og kom i nogle farlige situationer, men ikke i nærheden af at være blandt top 5.

ps. syntes også folk glemmer Schønes præstation.

Go men ikk top 5 vædig, endnu

Skrevet af Anonym, Torsdag den 25. oktober 2012, 13:27

Altså ja det var en god præstation, men i forhold til de andre så fortjener han ikke en plads endnu..! Da det ikke er afgørende for deres videre gående i gruppen.. Og så flot var det nu heller ikke da den snittede hælen på en forsvars spiller inden den gik ind bag joe hart.. Men tro mig, C.E.'s tid skal nok kommé.! han er jo ung endnu..

GRønkjær for Chelsea

Skrevet af Anonym, Torsdag den 25. oktober 2012, 13:26

Det bliver næppe Grønkjærs præstation mod Monaco. På trods af hans scoring blev han buhet ud af Chelsea fans.