KØB PLUS!

Tømrers farvel: Silkeborg betyder alt

Henrik "Tømrer" Pedersen sagde farvel på hjemmebane: Silkeborg betyder alt.

Silkeborg-ikonet Henrik 'Tømrer' Pedersen, der indstiller sin karriere ved årsskiftet, spillede lørdag sin sidste kamp på hjemmebanen i Silkeborg. 

Og den stærke angriber var tydeligt påvirket efter kampen, der endte med et nederlag på 0-2.

- Jeg var dybt beæret over den modtagelse, jeg fik. Silkeborg betyder alt. Det er min klub, og det er også derfor, det kun var den klub, jeg ville skifte til. Ellers var jeg blevet i England, sagde Henrik 'Tømrer' Pedersen.

På trods af en startplads på bænken fik Henrik 'Tømrer' Pedersen lov til at føre sit hold på banen til kampens begyndelse flankeret af sine børn, mens næsten samtlige tilskuere på Mascot Park holdt skilte i luften med tallet 19 – som er angriberens rygnummer. Og efter 64 minutter blev angriberen skiftet ind til stor jubel hos hjemmepublikummet, som sent vil glemme deres nummer 19.

Han kunne dog ikke forhindre et nederlag og står derfor stadig noteret for 70 Superligamål i den røde trøje.

37-årige Henrik 'Tømrer' Pedersen debuterede for Silkeborg IF tilbage i 1995, og angriberen har indtil videre spillet 270 kampe for klubben. Efter syv år i de engelske klubber Bolton og Hull, valgte han tilbage i 2008 at vende hjem til Silkeborg.

Inden angriberen for alvor kan parkere støvlerne på hylden, venter der ham og resten af Silkeborg-holdet to kampe på udebane mod henholdsvis FC Midtjylland og AGF.