KØB PLUS!

Tøfting forstår ikke fravalg af Schöne

Stig Tøfting, der selv har en lang landsholdskarriere bag sig, forstår ikke, hvorfor Morten Olsen har valgt Jakob Poulsen frem for Lasse Schöne

Mandag i denne uge udtog Morten Olsen de spillere, der skal repræsentere Danmark i testkampen mod Tyrkiet d. 14. november. Og som altid må Morten Olsen fravælge nogen, da det selvsagt er i alles interesse, at Danmark stiller med de bedste hold muligt.

Lasse Schöne, som ellers klarer sig glimrende, har ikke vakt Morten Olsens interesse, og blev derfor ikke udtaget til landsholdet denne gang. Ligesom han heller ikke er blev det sidste gang mod Bulgarien og Italien. Og det er en beslutning, der undrer Stig Tøfting.

- Hvis Jakob Poulsen er udtaget, og Lasse Schöne ikke er, så kan man godt stille spørgsmåltegn ved hvorfor, siger Tøfting til Sporten.dk. 

 Han understreger, at det i sidste ende er Morten Olsens beslutning, men at et nærmere kig på de to spillere viser en stor forskel.

- Hvis Morten mener, Jakob Poulsen passer bedre ind i systemet end Schøne gør, er det hans beslutning. Men hvis vi sætter de to spillere op mod hinanden, har vi en, der har problemer med at komme på et ligahold i den franske andendivision, og en, der spiller for Ajax næsten hver gang. Så det forstår jeg heller ikke helt.

Lasse Schöne spiller til dagligt i hollandske Ajax, hvor han senest har været på banen i de to Champions League-opgør, holdet har spillet mod Manchester City. Han har spillet 13 landskampe, men har altså ikke slået sig fast som fast mand på landsholdet.

- Han spillede bedre i første kamp end han gjorde i den anden (hhv. hjemme og ude mod Manchester City, red.), men det gjorde Christian Eriksen også, mener Stig Tøfting. Christian Eriksen er blandt de 20 spillere, der er udtaget til kampen mod Tyrkiet.

I stedet for Lasse Schöne har Morten Olsen udtaget 29-årige Jakob Poulsen, som pt. spiller i AS Monaco, hvor han forsøger at etablere sig på deres andendivisionshold. Til mandagens pressemøde, hvor Morten Olsen offentliggjorde den 20 mand store trup, forklarede han valget af Poulsen med, at 'han passer bedre ind på landsholdet'.

Læs også: