Efter nederlag mod HB Køge missede VB Kolding førstepladsen, som Lyngby i stedet overtog. Sølle to point skiller de fem øverste hold

To point. Så kort er afstanden mellem de fem øverst placerede mandskaber i landets næstbedste række inden den sidste runde i dette efterår næste weekend. Det er kendsgerningerne efter søndagens runde, hvor Vejle Boldklub Kolding kunne have overtaget førstepladsen i rækken, men med et 0-1-nederlag til HB Køge måtte de ambitiøse jyder se Lyngby overtage førstepladsen.

Netop VBK og Lyngby mødes i sidste efterårsrunde på søndag i Vejle, og Lyngbys træner slår over for sporten.dk fast, at man håber på at holde førstepladsen og dermed overvintre på oprykningspladsen.

- Mulighederne for at vinde mod Vejle ser gode ud, men et enkelt nederlag kan gøre, at man rykker fra første- til femtepladsen, så der er ikke meget at give af. Men vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at overvintre på den førsteplads, siger Niels Frederiksen.

En førsteplads, Vejle Boldklub Kolding havde i sigte inden mødet med HB Køge. Men efter nederlaget var det en tydeligt skuffet cheftræner, der efter kampen måtte erkende, at hans mandskab simpelthen ikke havde været godt nok.

- Jeg kan ikke bebrejde spillerne for ikke at ville, men jeg kan bebrejde dem for ikke at kunne. Målet kommer ud af ingenting, og selvom indstillingen er i orden hos spillerne, manglede vi dygtighed i offensiven, sagde Nicolai Wael efter kampen.

Det var da også hjemmeholdet HB Køge, der havde overtaget det meste af første halvleg, selvom udeholdet var først med en stor chance efter to minutter, da Nicolaj Agger ramte overliggeren på et spark udefra. Men HB Køges indskiftede nigerianer Justice John Erhenede scorede i stedet efter 28 minutter på, hvad der mest lignede et indlæg. Ingen i feltet reagerede på bolden, og den kunne derfor sejle ind i det vejlensiske mål.

Herfra bød resten af første halvleg kun på sløje Vejle BK-afslutninger. I anden halvleg viste vejlenserne sig fra den bedre side og fastholdt et vedvarende pres på HB Køge. Særligt Nicolaj Agger, der også havde gjort sig bemærket i første halvdel af kampen, var flere gang tæt på, men ingen af chancerne blev omsat til mål.

Ove Christensens tropper fra Viborg avancerede til tredjepladsen med en 2-1-sejr over FC Fyn - efter at have været bagud med 0-1, mens Brønshøj-træner Bo Henriksen hentede en svær udesejr over Fredericia. Det betyder, at "hvepsene" på femtepladsen kun er to point fra en sensationel oprykningsplads.