Malmö FF blev onsdag kåret som svensk mester i fodbold, men torsdag var der stadig europæiske pladser at spille om.

Her var IFK Göteborg på besøg hos Sundsvall i Allsvenskan. Trods to scoringer af danske Jakob Ankersen og en 3-1-sejr til gæsterne, går Göteborg glip af de europæiske pladser.

Sejren bragte godt nok Göteborg op på 49 point på fjerdepladsen, men længere når klubben heller ikke.

Det skyldes, at AIK Stockholm også vandt og dermed har 56 point på andenpladsen, ligesom Norrköping har det på tredjepladsen.

De tre øverste pladser giver mulighed for at spille europæiske kampe i den kommende sæson. Der resterer to runder i den bedste svenske række.

Jakob Ankersen bragte IFK Göteborg foran 1-0 efter syv minutter. Han gjorde det også til 2-0 efter 14 minutter.

Hjemmeholdet fik udlignet, inden gæsterne, der også havde danske Mads Albæk med, lukkede kampen i anden halvleg.