KØB PLUS!

Tjekkiet viste stor styrke

Danmarks kommende modstander i VM-kvalifikationen fik flot sejr i naboopgør

Trykket i skæbnebarometeret vil fortsat stige, indtil Danmark har mødt Tjekkiet i den vigtige VM-kvalifikationskamp til marts. Onsdag aften sendte den kommende modstander en advarsel til Morten Olsen og hans udvalgte skare, da de løb naboerne fra Slovakiet over ende i en teknisk veludført venskabskamp.

Tjekkiet vandt med 3-0 efter to hurtige mål af David Lafata og en perle i anden halvleg fra Borek Dockal.

David Lafata skulle kun bruge seks minutter til at score to mål. Angriberen, der til daglig spiller for FK Jablonec i den bedste, tjekkiske liga, viste sig som et farligt bekendtskab for det slovakiske forsvar.

Indtil han blev pillet ud i anden halvleg, var han konstant en trussel foran mål. Selv om nabo-opgøret kampen igennem var præget af mange udskiftninger, spillede tjekkerne flydende og sammenhængende og med en trafik, der stort set var ensrettet mod de slovakiske gæsters mål.

Særligt højre backen Theodor Gebre Selassie, der til daglig slår sine folder i Werder Bremen, havde en fod med i mange farlige situationer. På en kold aften var han med til at varme de 11.464 tilskuere op, der på stadion i Tjekkiet var vidne til løjerne. Især samarbejdet med Rosenborg-offensivspilleren Dockal var frugtbart set med tjekkiske øjne.

De danske landstrænere Peter Bonde og Morten Olsen må hellere holde et vågent øje med backen, hvis indlæg har en farlig evne til at dumpe ned det helt rigtige og farlige sted i feltet.

Efter 72 minutters spil fandt et indlæg Borek Dockal, der senere kunne fejre den helt rigtige debut på A-landsholdet. Med en skarp afslutning sendte han kuglen op i nettaget, ganske utagelig for den slovakiske keeper. Indtil aftenens naboopgør havde han optrådt 17 gange for det tjekkiske U21-landshold.

Trods geledder, der var spædet op med debutanter og hjemlige spillere, havde tjekkerne ikke problemer med at sætte sig på opgøret. Bærende spillere som Tomas Rosicky, Vaclav Pilar samt Petr Jiracek må formodes at være tilbage til foråret, når Danmark kommer på besøg. Med tre mål fik Tjekkiet ’desværre’ atter gang i målscoren - bortset fra en kamp mod Malta har den ellers været fraværende i fem kampe. Indtil denne onsdag.

Læs også: