Brøndby var i problemer mod Frems 2. divisionshold, men til sidst fik Teemu Pukki snublet bolden i mål

»Der skal komme meget mere fra alle mand. Vi skal videre i den her pokalturnering.«

Sådan råbte manden med megafonen til Brøndby-fansene, da Brøndby va i problemer, men de sled sig videre i pokalen med en 2-1-sejr over Frem på et sent mål af en snublende Teemu Pukki.

Alt var, som det skulle være i den gamle arbejderklub. Der var en fadøl i de fleste frie hænder, Socialdemokraterne og Enhedslisten havde en bandereklame hver og Kim Larsen blæste ud af de gamle højttalere på tribunen. Så var det ligesom på plads. Ude af verden. Det er her, vi er.

Sådan har det været i rigtig mange år, men engang var Frem en klub, som spillede i samme række som dagens modstander fra Brøndby. Nu er der to rækker op, og vimplerne fra Juventus, Atletico Madrid og Zaragoza med årstallet 1992 bliver mere og mere støvede i det lille og slidte presserum.

I en enkelt kamp mod Brøndby kunne Frem dog være med i 80 minutter.

Brøndby kom helt planmæssigt foran. Trods masser af nye spillere i Alexander Zornigers ellers ubrydelige startellever var det Superliga-mandskabet, der bragede af sted fra start mod 2. divisionsholdet. Efter et lille kvarter blev Marcos Urena sendt i dybden. Hurtigheden var i VM-klasse, afslutningen var til Valby Idrætspark – på banerne uden lysmaster. Heldigvis for Urena og Brøndby kom Christian ’Greko’ Jakobsen i næste bølge, og han satte bare indersiden på. Så var Brøndby foran.

Beran Camili var ved at vokse ud af sin Frem-trøje, da han efter ti gode minutter fra hjemmeholdet endelig fik sendt 1-1-målet i nettet, da der var spillet en halv time. Pierre Larsen med de kælne skosåle gik endnu en gang nemt forbi debuterende Suk-Young Yun, og denne gang landede indlægget bagest i feltet. Beran Camili tog et træk, og så et for meget – troede man. For pludselig var der fri til skud, og så bragede han bolden i nettet via overliggeren.

Et drømmemål. Og der var både glæde og frustration hos den unge kantspiller. Glæde over målet mod sin gamle klub, hvor han spillede to ungdomsår. Frustration over det samme – at han ikke fik chancen. Så han lavede tegn til Brøndby-fansene med hænder ved ørerne og pegede på sin ryg,

Herfra tog Frem teten. Divisionsdrengene lugtede ikke bare den syrlige malt i Valby – de lugtede muligheden for en sensation.

Syv minutter efter pausen burde hjemmeholdet være kommet foran. Daniel Elly Pedersen forudså Benedikt Röckers dårlige forudsigelse og løb indenom den store tysker. Det slog han kapital af med en helt fri chance. Han sparkede dog bolden forbi både Brøndby-anfører Frederik Rønnow og målet.

Et kvarter før tid kunne Hany Mukhtar havde spillet Christian ’Greko’ Jakobsen fri til sejrsmålet, men to mod en blev afleveringen for spids. Det gjorde dog ikke det store, for otte minutter før tid blev Frederik Holst sendt i dybden, og inde foran mål faldt Teemu Pukki i bolden. Den gik dog alligevel i mål til slutresultatet 2-1. Og så var Brøndby klar til ottendedelsfinalen i DBU Pokalen.