Der er snart ikke mere tilbage i DBU. Det mener forbundets tidligere generalsekretær Jim Stjerne Hansen.

I 26 år var det ham, der traf de store beslutninger i det danske fodboldforbund, og han sad med magten. Den overlod han til Claus Bretton-Meyer i starten af 2014, men Jim Stjerne Hansen kan ikke skjule sin utilfredshed med DBUs nye retning.

Han får rynker i panden over DBUs aftale med Divisionsforeningen om blandt andet at overgive kontrollen over Superligaen til klubbernes forening.

»Jeg er meget bekymret for, hvad DBU bliver til – på DBUs vegne. Det handler om, hvad man flytter over til Divisionsforeningen. Og på siden af det ligger der en aftale, hvor lokalunionerne kan tage al det breddefodbold, der i dag administreres i DBU, ud. Så er der ikke meget tilbage i DBU. Det begrænser sig til kvindeelitefodbold og landsholdsfodbold,« siger Jim Stjerne Hansen.



Det synspunkt har den tidligere DBU-generalsekretær og nuværende bestyrelsesmedlem i Brøndby allerede udlagt for DBU-formand Jesper Møller til en frokost mellem de to herrer. Men Jesper Møller anerkender på ingen måde Jim Stjerne Hansens tese om, at DBU efterhånden begrænser sig til kvindeelitefodbold og landsholdsfodbold.

»Sikke noget vås. Vi har vores internationale arbejde. Vi har alt, der vedrører good governance. Vi har alt, der vedrører vores landshold. Vi har en kvindekommission og en politisk kommission. Vi har et tæt samarbejde via profudvalget med Spillerforeningen. Vi har tæt samarbejde med lokalunionerne via bredden. Vi kommer til at få rykket opgaver ind samtidig med, at vi rykker opgaver ud. Så det er jeg ikke enig med Jim i,« siger Jesper Møller.

Selvom Jim Stjerne Hansen har givet sin mening til kende over for DBU-formanden, ændrer det ikke ved, at Jesper Møller og DBU fortsat håber at få vedtaget eliteaftalen på lørdagens repræsentantskabsmøde.

Og det bekymrer altså den tidligere DBU-generalsekretær.

»Jeg er meget betænkelig ved det, man laver her. Det ved de godt i DBU. Man udhuler totalt DBUs kompetencer ved at flytte al administration og udvikling af Danmarksturneringen, hele herreelitefodbolden minus landsholdene, ud i Divisionsforeningen. Det, synes jeg ikke, er godt for dansk fodbold,« siger Jim Stjerne Hansen, der heller ikke lægger skjul på, at de 26 år i DBU også har indflydelse på hans synspunkter.

»Det er da klart, at det betyder noget for mig. Jeg har en personlig veneration for den organisation - og også bare for dansk fodbold.«

Jesper Møller, DBU-formand, beroliger.
Jesper Møller, DBU-formand, beroliger. Foto: Kim Haugaard
Vis mere


Jesper Møller har dog allerede fortalt Jim Stjerne Hansen, at han altså ikke skal være bekymret for DBUs fremtid. Tværtimod.

»DBU skal fornyes, DBU skal reformeres og vi skal modernisere tingene. Det er det, det går ud på. Det er snart tre et halvt år siden, at Jim stoppede. Der er sket mange ting siden da. Tingene ændrer sig. Vi bliver nødt til at tænke mere decentralt og placere opgaverne så tæt på vores klubber som overhovedet muligt. Det ved jeg godt, at Jim ikke er enig i. Han er mere centraliseret i sin tankegang,« siger Jesper Møller, der dog anerkender, at man lytter, når 26 års erfaring taler.

»Selvfølgelig gør det indtryk. Det gør det uanset, hvem fra fodboldens verden der siger noget. Jeg er opdraget til, at man skal lytte til folk, og så skal man selvfølgelig sortere i det. Bestyrelsen har kendt de her bekymringer, men vi har valgt at sige til vores repræsentantskab, at det her er den vej, vi har valgt at gå for at sikre vores medlemmers og klubbernes fremtid. Så tager vi en god, åben diskussion af det i weekenden.«