Island vandt lørdag aften med 3-0 på udebane mod Kasakhstan i den igangværende kvalifikation til EM i 2016.

Island har været en af de store overraskelser i EM-kvalifikationens Gruppe A. Ø-nationen har indtil videre skrabet 12 point til sig og deler førstepladsen med Tjekkiet, der dog kun har spillet fire kampe - en kamp færre end Island.

Sejren mod Kasakhstan blev grundlagt af Eidur Gudjohnsen, der scorede til 1-0 efter 20 minutters spil. Gudjohnsen har tidligere spillet for Chelsea og FC Barcelona.

Birkir Bjarnason scorede også for Island i første halvleg, og gæsterne kunne dermed gå til pause foran med 2-0. Bjarnason scorede også islændingenes tredje mål.

Island har imponeret i gruppespillet indtil videre. I de første fem kampe har Island vundet 2-0 over Holland, der indtager tredjepladsen i gruppen, samt 3-0 over Tyrkiet.

Ari Skulason, der til daglig spiller i OB, startede inde for Island.