KØB PLUS!

Tidligere Bundesliga-profil død

Alex Alves, der i 2000 scorede årets mål i Bundesligaen for Hertha Berlin, er død af leukæmi, 37 år

Den tidligere Hertha Berlin-angriber Alex Alves døde onsdag af leumæmi på en kræftklinik uden for Sao Paolo. Det oplyser den tyske 2. Bundesliga-klub på sin hjemmeside.

- Jeg er totalt rystet. Alle os i Hertha havde håbet, at hans tilstand via stamcellebehandlingen ville forbedre sig, så han kunne overkomme den svære situation, siger Hertha-direktør Michael Preetz, der også spillede sammen med Alex Alves.

Brasilianeren, der blev 37 år, spillede 81 kampe og scorede 25 mål under sit ophold i Berlin-klubben fra januar 2000 til sommeren 2003. Det mest berømte var scoringen fra midtercirklen i opgøret mod 1. FC Köln i september 2000, som også blev kåret til årets mål.

Undervejs var Alex Alves med til at spille både Champions League og Uefa Cup med Hertha Berlin. Han kom til Hertha Berlin fra Cruzeiro i hjemlandet, som han også returnerede til i 2003. Opholdet i Tyskland blev hans eneste udlandsophold i løbet af hans 17 år lange karriere.

Alexandro Alves do Nascimento, som hans fulde navn lød, fik konstateret blodkræft for fire år siden og undergik blandt andet en knoglemarvstransplantation med sin bror som donor.

  

Læs også: