KØB PLUS!

Swansea-fans vilde med Laudrup-plan

Der er en verden til forskel på Mallorca og det sydlige Wales. Alligevel kan det være i Swansea, Michael Laudrup fortsætter karrieren

15 år efter fyringen af Jan Mølby, kan den walisiske klub Swansea igen få en dansk manager ved roret. Michael Laudrup er kandidat til jobbet hos sidste sæsons sensationshistorie i Premier League.

Da Jan Mølby i 1997 fik sparket i Swansea City FC, lå ’svanerne’ i den fjerdebedste engelske række. I dag er klubben etableret i Premier League.

Brendan Rodgers førte sensationelt den walisiske klub til en 11. plads i den første sæson i den bedste række.

Det fik for få dage siden Liverpool til at headhunte den talenfulde og innovative manager til Anfield.

Og derfor mangler Swansea nu en manager, og det kan meget vel blive Michael Laudrup.

Det er ganske rigtigt langt fra første gang, dansk fodbolds største navn sættes i forbindelse med et ledigt trænerjob, men denne gang er der kød på historien.

Det fortæller Liam Sullivan, som er sportsjournalist på den lokale avis i Swansea, South Wales Evening Post.

- Normalt velinformerede kilder omkring klubben fortæller, at der er tre til fire topkandidater. Og Michael Laudrup er én af dem, siger Sullivan til sporten.dk.

- Laudrup ville passe perfekt ind i Swansea. Han spiller præcis den type fodbold, klubben har spillet og vil blive ved med at spille, fortsætter journalisten.

Laudrup er blandt favoritterne til det ledige Premier League-job efter Swanseas forhandlinger med den hidtidige topkandidat gik i hårdknude henover weekenden.

Wigans assistentræner Graeme Jones hoppede ikke på limpinden i første omgang, og derfor er Laudrup nu - til stor glæde for Swanseas tilhængere - helt fremme i feltet i selskab med Blackpools Ian Holloway og Gustavo Poyet fra Brighton.

- Fansene er vilde med tanken om Laudrup som manager. Han har et stort navn, og tilhængerne kender ham som en verdensklassefodboldspiller. De ved også, at han både som spilller og som træner er garant for den form for fodbold, Swansea ønsker at spille. Får Laudrup jobbet, vil han være et meget populært valg, fortæller Liam Sullivan.

Den walisiske klub har skabt sig et navn på at spille boldbesiddende, offensivt fodboldboldspil. Dét tiltaler uden tvivl Laudrup, og det samme vil den økonomiske tilstand gøre.

- Swansea er en meget stabil og velkørt klub. Lige siden den nuværende ledelse tog over, har der været fuldstændig styr på både økonomien og retningen i klubben

Sporten.dk har været i kontakt med Swansea City FC. Her fortæller presseafdelingen, at klubbens bestyrelsesformand, Huw Jenkins, holder kortene tæt til kroppen. Han planlægger at tage sig god tid til at finde den helt rigtige mand til managerposten. Deadline hedder begyndelsen af juli.

Læs også: