FCN kom tilbage på sporet med en stensikker 3-0-sejr over Esbjerg, der i anden halvleg brændte et straffespark

Farum. To mål i første halvleg grundlagde sejren for FC Nordsjælland, der i søndagens sene Alka Superligakamp slog Esbjerg med 3-0.

Marcus Ingvartsen åbnede scoringen på straffespark, mens Godsway Donyoh øgede føringen på en friløber. Esbjerg brændte et straffespark i anden halvleg, inden Marcus Ingvartsen i slutminutterne lukkede scoringen.

FC Nordsjælland har på det seneste haft store problemer med at stå imod i 90 minutter i Alka Superligaen. Igen og igen har modstanderne kørt det unge Farum-mandskab over efter pausen, men senest formåede FCN dog at holde 0-0 ude mod AC Horsens.

Søndag aften skulle der så følges op i hjemmekampen mod Esbjerg, der ligeledes har haft sine kvaler. Vestjyderne var inden opgøret næstsidst i tabellen, og især målscoringen har været et problem for Colin Todds mandskab.

Som i seneste hjemmekamp mod Sønderjyske kom FC Nordsjælland godt fra land, og Esbjerg formåede slet ikke at få styr på de lange bolde i bagrummet. Det gav flere chancer og førte også til første scoring.

Efter en dyb bold tog Leon Jessen hånden til hjælp for at stoppe et indlæg, og så pegede dommer Peter Kjærsgaard-Andersen på straffesparkspletten. Herfra var FC Nordsjællands topscorer, Marcus Ingvartsen, stensikker.

Føringen blev øget inden pausen, da Divina Naah sendte Godsway Donyoh afsted i dybden. Jeppe Høbjerg i Esbjerg-målet tøvede med at komme ud, og så kunne Donyoh fladt passere målmanden.

Mod Sønderjyske sidste søndag var FC Nordsjælland også foran 2-0 ved pausen, men her gik Kasper Hjulmands tropper ned og tabte 2-3. Det skete ikke mod Esbjerg, der ellers fik mere momentum efter pausen.

Flere chancer blev skabt, men meget lidt gik vestjydernes vej. Med godt tyve minutter igen fik de tilkæmpet sig et straffespark, men Kevin Mensah brændte både sparket og på den efterfølgende returbold.

Tættere på kom Esbjerg ikke, i stedet var det FC Nordsjælland der i overtiden øgede til 3-0, igen ved Marcus Ingvartsen.

Dermed dumper Esbjerg ned på Alka Superligaens sidsteplads, mens FC Nordsjælland på 11.-pladsen nu har fire points luft til de tre bundhold.