Danmark er klar til EM-slutrunden efter en flot sejr på 2-1 over Portugal.

De danske landsholdsspillere kan godt pakke kufferten. Der venter en tur til Polen og Ukraine til næste år.

Det står fast efter en sejr på 2-1 over Portugal, som betyder, at Danmark har vundet gruppe H og dermed har kvalificeret sig direkte til EM-slutrunden næste sommer.

Danmark lagde flot ud og fik bolden i mål efter fire minutter ved Michael Silberbauer. Dommeren valgte dog at underkende scoringen, da han mente, at der var lavet frispark mod den portugisiske målmand, Rui Patricio, i opspillet.

Små ti minutter senere var der dog ingen tvivl. Michael Krohn-Dehli modtog bolden ude i den danske venstreside. Brøndby-spilleren trak ind i banen og skød på mål lidt inde i straffesparksfeltet. Bolden ramte en portugiser i hovedet og dernæst stolpen, førend den endte inde i netmaskerne.

1-0 holdt til pausen, hvorefter portugiserne blev spildominerende. Men netop som det lå i luften, at nu skulle portugiserne have en udligning, slog danskerne til den anden vej.

Christian Eriksen sendte Dennis Rommedahl afsted. Han suste mod mållinien og lagde bolden skråt bagud til Nicklas Bendtner, som sendte bolden ind bag Rui Patricio til 2-0.

Da manglede der en halv time af kampen, og Danmark måtte kæmpe hårdt for at holde portugiserne væk fra mål.

Det lykkedes rigtigt længe, men der blev alligevel bidt negle negle til allersidst, da Cristiano Ronaldo i overtiden reducerede til 1-2 på et flot frisparksmål.

Sejren holdt dog hjem for danskerne, og dermed er de rød-hvide klar til EM-slutrunden for ottende gang i alt og for syvende gang ud af de sidste otte mulige.

Det var samtidig den fjerde kvalifikation til en slutrunde for det danske landshold ud af seks mulige med Morten Olsen som landstræner.